Gala premiilor Oscar 2020 - cea mai scăzută audiență din toate timpurile

Gala premiilor Oscar 2020 - cea mai scăzută audiență din toate timpurile
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2020

Gala de anul acesta a premiilor Oscar, transmisă de ABC și platformele rețelei, a fost urmărită de cel mai mic număr de telespectatori înregistrat în istoria ceremoniei, scrie Variety.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Evenimentul de duminică seară a fost urmărit de 23,6 milioane de telespectatori, cu 6 milioane (20%) mai puțin față de gala de anul trecut, scrie News.ro.

ANALIZĂ PROFIT TV Maxime istorice pe Wall Street, apatie la București și euro pe tobogan CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Maxime istorice pe Wall Street, apatie la București și euro pe tobogan

A doua gală consecutivă fără prezentator principal, și a treia din istoria premiilor, a înregistrat un rating de 5,3 pe segmentul publicului comercial (cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani), cu 31% mai scăzut față de 2019.

Până acum, gala din 2018 înregistrase cea mai mică audiență - cu 26,5 milioane de telespectatori.

Gala Oscar 2020 a fost totuși cel mai urmărit eveniment televizat din acest sezon, cu aproximativ 5 milioane de telespectatori peste Grammy și cu 5,3 milioane peste Globurile de Aur.

Lungmetrajul sud-coreean „Parasite”, regizat de Bong Joon-ho, a fost marele câștigător al serii, cu patru trofee (cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original, cel mai bun lungmetraj internațional). A fost pentru prima dată când un film într-o limbă străină, alta decât engleza, a câștigat marele premiu.

Studiourile Neon, care distribuie „Parasite” în SUA, Sony Pictures și Walt Disney au obținut cele mai multe trofee.

„1917” al lui Sam Mendes a primit trei trofee, iar „Once Upon a Time... in Hollywood” al lui Quentin Tarantino și „Ford v Ferrari” al lui James Mangold, câte două. „The Irishman”, producție Netflix regizată de Martin Scorsese, a primit 10 nominlizări și niciun trofeu.

viewscnt
Afla mai multe despre
gala premiilor oscar 2020
audienta tv