Netflix, dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor în cazul unui documentar despre Osho

Netflix, dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor în cazul unui documentar despre Osho
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2019

Compania Netflix a fost dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor în cazul unui serial documentar despre Osho, scrie The Hollywood Reporter.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Subiectul acestui proces este serialul documentar „Wild Wild Country”, despre care Osho International Foundation și cineastul Michael Hilow spun că include multe înregistrări care le aparțin și pentru care compania nu a primit acordul să le folosească, scrie News.ro.

Osho International Foundation și Michael Hilow au acționat în judecată Netflix, Duplass Brothers Productions și regizorii Chapman Way și Maclain Way.

FOTO Browser-ul pentru smartphone Microsoft Edge are detector de știri false CITEȘTE ȘI FOTO Browser-ul pentru smartphone Microsoft Edge are detector de știri false

Fundația este descrisă în plângerea depusă joi drept o companie elvețiană care publică, deține licențe și arhive ale lui Bhagwan Shree Rajneesh, controversatul guru indian cunoscut drept Osho.

Hilow a regizat în 1993 documentarul „Rajneeshpuram an Experiment to Provoke God”. El susține acum că scene din acel film, împreună cu trei proiecte controlate de Osho International, apar în „Wild Wild Country”.

Potrivit plângerii, doar primul episod al serialului Netflix conține 88 de „dovezi de însușire”, totalizând 12 minute.

Osho International a mai precizat că, anul trecut, a anunțat Netflix în legătură cu încălcarea drepturilor, însă compania nu a dat niciun răspuns.

Cele două părți ale acuzării cer despăgubiri și renunțarea de către Netflix la profitul de pe urma producției.

Acesta nu este primul proces în care este implicată compania Netflix. Cel mai recent, în luna noiembrie 2018, a ajuns la un acord cu gruparea Satanic Temple care a acuzat-o că a folosit imaginea zeității Baphomet fără acord în serialul „The Chilling Adventures of Sabrina”. Înțelegerea, potrivit New York Post, a costat Netflix 50 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
osho