Paramount și Skydance se află în discuții exclusive de fuziune

Paramount și Skydance se află în discuții exclusive de fuziune
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2024

Compania de media și divertisment Paramount Global a intrat în discuții exlusive cu societatea de producție Skydance, au anunțat mai multe instituții media americane, respingând o ofertă de 26 de miliarde de dolari din partea firmei de investiții Apollo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Paramount nu va discuta cu Apollo sau cu alți potențiali cumpărători timp de 30 de zile, până când va ajunge la un potențial acord cu Skydance, potrivit The Wall Street Journal.

VIDEO PROFIT LIVE Alina Marinescu, fondator Ursa Mica Glamping: Fără un efort de parteneriat între antreprenori și Guvern nu cred că va exista un succes foarte mare pentru turismul din România CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alina Marinescu, fondator Ursa Mica Glamping: Fără un efort de parteneriat între antreprenori și Guvern nu cred că va exista un succes foarte mare pentru turismul din România

Acțiunile Paramount, care deține canalele americane CBS și MTV, au urcat miercuri cu 15% pe Wall Street.

Paramount a refuzat să comenteze când a fost contactată de AFP, în timp ce Skydance nu a răspuns imediat, scrie News.ro.

Gigantul de investiții Apollo Global Management declarase că va oferi companiei Paramount peste 26 de miliarde de dolari, sumă care include și datoriile acesteia. Dar Paramount a ales să nu intre în discuții cu Apollo, din cauza negocierilor cu Skydance, potrivit The New York Times.

Paramount și Skydance au coprodus recent "Top Gun: Maverick", blockbusterul cu Tom Cruise în rolul principal, care a avut încasări de aproape 1,5 miliarde de dolari la nivel mondial.

Percepută ca fiind cel mai mic dintre marii jucători din domeniul televiziunii și al streaming-ului, Paramount Global a făcut obiectul unui interes crescut. Netflix, în special, se numără printre cei care și-au exprimat acest interes.

Platforma de streaming a Paramount, care urmează să fie lansată în martie 2021, avea 63 de milioane de abonați la sfârșitul lunii septembrie.

Cunoscută anterior sub numele de ViacomCBS, compania media controlează canalele CBS, MTV, Nickelodeon sau Comedy Central, precum și studioul de film și televiziune Paramount.

Skydance Media este condusă de David Ellison, fiul lui Larry Ellison, miliardarul și co-fondatorul gigantului tehnologic Oracle.

viewscnt
Afla mai multe despre
paramount
skydance
apollo