UE a aprobat condiționat achiziția Lagardere de către grupul Vivendi

UE a aprobat condiționat achiziția Lagardere de către grupul Vivendi
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2023

Vivendi, conglomeratul mass-media francez controlat de miliardarul Vincent Bollore, a obținut aprobarea antitrust a UE, condiționată, pentru achiziția celui mai mare editor francez, Lagardere, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vivendi a anunțat anul trecut acordul care îi va oferi controlul asupra publicațiilor săptămânale emblematice ale Lagardere, Journal du Dimanche (JDD) și Paris Match, scrie News.ro.

CEO-ul CNN pleacă de la conducerea postului de știri CITEȘTE ȘI CEO-ul CNN pleacă de la conducerea postului de știri

Comisia Europeană, care acționează în calitate de organ de control al concurenței în Uniunea Europeană de 27 de țări, a declarat că Vivendi a fost de acord să-și vândă editura Editis și revista de celebrități Gala, pentru a răspunde preocupărilor de reglementare legate de acord.

Vivendi a declarat într-un comunicat că este încrezător că va finaliza cele două tranzacții până la sfârșitul lunii octombrie.

”Trebuie să ne asigurăm că piețele de editare de carte și de presă rămân competitive și diversificate, pentru a promova o pluralitate de idei și opinii. Remediile propuse de Vivendi vor permite menținerea concurenței existente pe acele piețe, în beneficiul consumatorilor”, a declarat comisarul UE, Margrethe Vestager, într-un comunicat.

Reuters a relatat în aprilie că remediile au fost suficiente pentru a ajuta Vivendi să obțină autorizarea antitrust a UE pentru achiziție.

Vivendi a încheiat în aprilie un acord pentru vânzarea Editis unei companii deținute de miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care deține deja participații în ziarul francez Le Monde, compania de supermarketuri Casino și grupul TV TF1.

”Decizia Comisiei Europene este o veste excelentă pentru Vivendi, care va putea acum să-și ducă la îndeplinire planul ambițios de dezvoltare cu grupul Lagardere”, a declarat președintele consiliului de supraveghere al Vivendi, Yannick Bollore.

”Tranzacția se va alinia cu ambiția noastră strategică de a ne internaționaliza activitățile și cu determinarea noastră de a fi un jucător global de top în cultură și divertisment”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
vivendi
lagardere