Producătorul de ambalaje Exonia negociază preluarea Barrier Vacuum Bags, tranzacție de peste 1,35 milioane de euro

Producătorul de ambalaje Exonia negociază preluarea Barrier Vacuum Bags, tranzacție de peste 1,35 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2022

Producătorul de ambalaje biodegradabile Exonia din Iași anunță că negociază achiziționarea întregului pachet de acțiuni al unui alt producător de ambalaje din Iași, respectiv Barrier Vacuum Bags, valoarea tranzacției fiind estimată la peste 1,35 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Conducerea companiei Exonia Iași a precizat că poartă negocieri privind o potențială achiziție a întregului pachet de părți sociale ale producătorului ieșean de ambalaje speciale BVB (Barrier Vacuum Bags), operat de Plastic & Paper Distribution SRL.

Duolingo a avut un an 2022 foarte bun CITEȘTE ȘI Duolingo a avut un an 2022 foarte bun

Discuțiile dintre cele două părți sunt în desfășurare, dar surse din piață susțin că valoarea tranzacției ar putea depăși suma de 1,35 milioane de euro, scrie News.ro.

Plastic & Paper Distribution SRL este o companie cu capital integral românesc și a fost fondată de omul de afaceri Marius Veleșcu. Această firmă este printre puținii producători din Europa Centrală și de Est care dețin capacități proprii de producție a ambalajelor speciale destinate ambalării în vid a produselor alimentare proaspete dar și a componentelor speciale utilizate în industria aeronautică și în automotive. Printre clienții Barrier Vacuum Bags se numără Airbus Elicopters Ghimbav, Smithfield Timișoara, Aerostar Bacău, Vel Pitar, Vodafone UPC și DB Foods
Totodată, conducerea companiei Exonia Iași a precizat că analizează mai multe oportunități de achiziții atât a unor producători români de ambalaje, cât și a unor distribuitori specializați pe această nișă, motivând că este "o companie bine capitalizată, cu o lichiditate și rezultate foarte bune".

"Vizăm acoperirea cât mai rapidă a unei cote de piață importante la nivel național, dar și diversificarea portofoliului nostru atât prin dezvoltarea de investiții în linii tehnologice noi, dar și prin fuziuni prin absorbție a altor companii care și-au demonstrat reziliența de-a lungul timpului", anunță compania ieșeană.

Grupul Exonia Iași a fost fondat în anii 2000 de Tiberiu Stoian, antreprenor cu investiții în industria ambalajelor, IT, turism și comerț în România și SUA.

Grupul este format din trei entități, respectiv Exonia Holding, producător de ambalaje din hârtie, Exonia Production, producător ambalaje plastice și Artis Design, integrator de soluții de digitalizare industrială.

Exonia Holding este evaluată la peste 25 milioane de euro.

Compania ieșeană derulează în prezent investiții de 10 milioane de euro, urmând ca la începutul anului viitor să facă noi angajări.

viewscnt
Afla mai multe despre
exonia
barrier vacuum bags
ambalaje