PROFIT NEWS TV Co-fondator Envisia-Boards of Elite: Trăim momente fără precedent în istoria guvernanței corporative. Urmează Conferința „Future of Governance”

PROFIT NEWS TV Co-fondator Envisia-Boards of Elite: Trăim momente fără precedent în istoria guvernanței corporative. Urmează Conferința „Future of Governance”
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2024

Envisia-Boards of Elite, prima școală de business din România pentru membrii consiliilor de administrație, executivilor C-suite și specialiștilor cu înaltă expertiză care vizează aceste poziții, organizează luni, 13 mai, a treia ediție a conferinței internaționale „Future of Governance”, la InterContinental Athénée Palace. Conferința va reuni peste 15 vorbitori, autorități, organisme de reglementare, reprezentanți de afaceri din România, membri ai consiliilor de administrație și profesioniști în domeniul guvernanței. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

„Eu cred că guvernanța își menține sensul propriu de înțelepciune și de bun simț în a gestiona afacerile. Are o conotație comună atât pentru spațiul public, cât și pentru spațiul privat. Ne-am axat pe guvernanța în spațiul public de această dată pentru că suntem într-un an mai deosebit, un an electoral, în care se vor lua multe decizii. În spațiul public vorbim de un anumit tip de responsabilitate, cu focus pe companiile de stat. Și, evident, cu o mai mare vizibilitate și interes din partea comunității”, spune, la PROFIT NEWS TV, Adriana Lobdă, co-fondator Envisia-Boards of Elite.

Ea adaugă că și în mediul public, și în cel privat există principii comune în ceea ce privește guvernanța corporativă, legate de independență, înțelepciune, reziliență, evitare a conflictelor, interese aliniate, transparență, comunicare, care ar trebui aplicate similar celor două tipuri de companii, publice și private.

PROFIT NEWS TV Co-fondator Envisia-Boards of Elite: Trăim momente fără precedent în istoria guvernanței corporative. Urmează Conferința „Future of Governance”

„Există o sinergie fără nicio îndoială. Eu cred în colaborarea între public și privat, si sunt convinsă că este benefică pentru România. Cred că e un moment bun să ne orientăm în această direcție.

Cum? În primul rând mediul privat să fie mai bine informat asupra proiectelor pe care administrația publică le desfășoară, mai multă transparență, vizibilitate, argumentare, iar din cealaltă perspectivă, partea publică trebuie să fie deschisă la experiențele, provocarile mediului privatul în speță la profesioniștii din privat care pot contribui prin profesionalism, prin experiența lor la performanța societăților strategice publice”, mai spune Adriana Lobdă.

Conferința se adresează cu precădere membrilor din consiliile de administrație, din conducerile executive, C-level, membrilor aspiranți, tuturor categoriilor de profesioniști care lucrează cu board-uri și care au impact în comunitățile și companiile pe care le deservesc.

„În cadrul acestei conferințe ne-am gândit să aducem informații de ultimă oră, tendințe noi din perspectiva guvernanței. Avem trei părți esențiale în cadrul conferinței - un panel introductiv în care ne vom bucura de prezența și sprijinul autorităților și forurilor de reglementare, unde vom discuta despre tendințe de ultimă oră și rezultatele pe care acești reprezentați le-au avut in domeniul guvernanței, apoi vom avea un panel deosebit de important, prin contribuția unor practicieni din firme de consultanță de prestigiu, încă un panel legat de actualitatea geopolitică care ne influențează viețile tuturor, cu precădere a celor care iau decizii și vom încheia cu o incursiune în viitor,  cum ne imaginăm că va arăta guvernanța corporativă într-un viitor nu foarte îndepărtat”, precizează aceasta.

Pentru cei interesați de participarea la conferință, înscrierile încă sunt deschise pe site-ul Envisia.

Conferința „Future of Governance” va fi dedicată guvernanței corporative în spațiul public. VEZI DETALII ȘI AICI

PROFIT NEWS TV Co-fondator Envisia-Boards of Elite: Trăim momente fără precedent în istoria guvernanței corporative. Urmează Conferința „Future of Governance”

Vorbitori:
Secretariatul General al Guvernului (SGG), Mircea Abrudean, Secretar general al Guvernului, cu rang de ministru
NATO, Mircea Geoană, Secretar General Adjunct
Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Sara Sultan, Acting Head of Unit
IFC - International Finance Corporation, Cristian Nacu, Senior Country Officer pentru România
EBRD, Justin Robertson, Head of Board Development & Expert Network
Ministerul Afacerilor Externe, Luca Niculescu, Secretar de Stat/Coordonator Național pentru procesul de aderare a României la OCDE
Secretariatul General al Guvernului (SGG), Adrian Țuțuianu, Secretar General Adjunct al Guvernului cu rangul de Secretar de Stat
Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), Mihai Precup, Președinte
Cancelaria Primului Ministru, Florin Spătaru, Consilier de Stat
KPMG Romania, Adela Ciucioi, Deputy Head of Audit, Membru al Consiliului de Administrație
PwC Romania, Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner, Advisory Leader
EY, Aurelia Costache, Partner, AI & Data Leader
Deloitte Legal, Andrei Burz-Pînzaru, Partner
Petrom, Christina Verchere, CEO
Foreign Policy Research Institute & Geopolitical Futures, Antonia Colibășanu, Senior Fellow și Analist Principal
Henley Business School și Envisia Business School, Andrew Kakabadse, Profesor de Guvernanță și Leadership Strategic | Președinte
futureStation, Diana Stafie, Fondator și Foresight Strategist
Markets & Money Advisory, Profesor Lars Christensen, CEO/Fondator

Moderatori:
Adriana Lobdă, MABPD, Membru Fondator, Membru al Consiliului de Administrație ENVISIA-Boards of Elite
Gabriela Hârțescu, PhD, Decan & COO, Membru  al Consiliului de Administrație Envisia - Boards of Elite, Președinta Comitetului Academic IASE, Visiting Fellow - Henley Business School
Oana Osman, Editor in Chief Profit.ro
Radu Magdin, PhD, CEO Smartlink Communication

În cadrul conferinței, participanții vor afla informații legate de stadiul aderării României la OECD, impactul inteligenței artificiale, definirea strategiilor sustenabilite în companii, PNRR, dar și multe altele cu impact asupra guvernnatei corporative.

„Suntem într-un moment foarte bun pentru a ne aduce contribuția ca profesionisti. Aderarea la OECD este un proiect de țară și se fac foarte multe demersuri mai ales la nivel public, dar și mediul privat contribuie în măsura în care i se solicita. Prin demersurile noastre, chiar prin această conferință, dorim să informăm participanții despre stadiul acestui proiect de țară și, de asemenea, să le oferim transparența și informațiile necesare pentru ca ei să acționeze în consecință si sa aiba impact”, Adriana Lobdă.

„Un alt subiect este legat de PNRR și cum influențează acest proiect strategic comunitatea și cum ar trebui să se uite mediul de afaceri diferit față de cum se uita până acum la acest proiect, dar și legat de rolul fondurilor de investiții și cum ar trebui să se poziționeze România pentru a atrage mai mult capital și de aici rolul și importanța fara precedent a guvernanței corporative”, completează aceasta.
Iar în ceea ce privește inteligența artificială, deși ar parea un subiect mai puțin asociat cu ideea de guvernanță corporativă, în realitate vom vedea ca cele doua au o legătură extrem de mare, afirmă Adriana Lobdă.

„De ce? Pentru că societățile, structura lor, strategiile, modul în care ele vor acționa va fi diferit. Trăim niște momente fără precedent în istoria guvernanței corporative”, subliniază ea.

Participanții la conferință vor beneficia atât de informații de ultimă oră legate de guvernanța corporativă, dar și de posibilitatea de a adresa întrebări vorbitorilor.

„Interesul este mare și dorim să-i dăm curs, să le răspundem acestor profesioniști. De asemenea, ne-am gândit la o abordare specială, în sensul că vom avea o suita de vorbitori care nu vor avea o singura pălărie, nu vor fi doar reglementatori, doar politicieni, vor fi atât practicieni, academicieni, profesioniști din domeniul geopolitic, al guvernantei, consultanți, oameni care au avut tangență directă cu realitatile mediului economic din România. Există și  partea de networking, prezența în sală va fi numeroasă”, precizează Adriana Lobdă.

viewscnt
Afla mai multe despre
adriana lobdă
envisia-boards of elite
guvernanta corporativa