Acțiunile Holcim, în creștere după achiziționarea Malarkey Roofing Products

Acțiunile Holcim, în creștere după achiziționarea Malarkey Roofing Products
scris 24 dec 2021

Acțiunile Holcim, cel mai mare producător mondial de ciment, au urcat cu peste 2%, după anunțarea achiziționării companiei americane Malarkey Roofing Products, într-o tranzacție evaluată la 1,35 miliarde de dolari, în numerar, transmit MarketWatch și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Tranzacția va permite Holcim să se extindă pe piața în creștere de produse pentru acoperișuri din SUA, scrie Agerpres.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

De asemenea, grupul elvețian a estimat că tranzacția ar urma să genereze reduceri de costuri anuale de 40 de milioane de dolari începând din 2025 și să majoreze câștigurile companiei din 2022.

Tranzacția ar urma să fie finalizată în primul trimestru din 2022, în funcție de obținerea aprobărilor autorităților de reglementare.

Joi, acțiunile Holcim înregistrau la Bursa de la Zurich un avans de 2,4%, la 46,25 franci elvețieni.

Grupul elvețian a precizat că în urma realizării tranzacției va fi mai aproape de îndeplinirea obiectivului de a ajunge până în 2025 la vânzări de patru miliarde de dolari la divizia de soluții pentru acoperișuri. Ponderea diviziei care produce prefabricate din beton, produsele pentru acoperișuri, asfalt și mortar ar urma să crească la 30% din vânzări până în 2025, ceea ce va ajuta compania să-și diversifice activitățile.

Compania elvețiană, care recent și-a simplificat denumirea, renunțând la LafargeHolcim, continuă evoluția foarte bună sub conducerea directorului general Jan Jenisch, raportând creșteri semnificative ale vânzărilor și profitului în primul semestru din 2021.

Vânzările mai ridicate se datorează reluării proiectelor imobiliare, măsurilor de stimulare ale guvernelor, urmând să sprijine suplimentar creșterea în a doua parte a anului.

Holcim a intrat pe piața din România în anul 1997, iar în prezent deține două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare la Turda, 19 stații ecologice de betoane, cinci stații de agregate și un terminal de ciment în București. 

viewscnt
Afla mai multe despre
holcim
malarkey roofing products