Criza imobiliară din China lasă în centrul Los Angelesului un turn de un miliard de dolari abandonat și cu graffiti

Criza imobiliară din China lasă în centrul Los Angelesului un turn de un miliard de dolari abandonat și cu graffiti
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2024

Când planurile pentru dezvoltarea proiectului imobiliar Oceanwide Plaza au fost dezvăluite în 2015, acesta a fost prezentat drept un simbol strălucitor al renașterii din centrul orașului Los Angeles, scrie FT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii chinezi care au susținut dezvoltarea imobiliară au prezentat un plan de 1 miliard de dolari ce urma să cuprindă 500 de apartamente de lux, un hotel de cinci stele și un spațiu comercial - toate situate pe un amplasament excelent, chiar vizavi de arena în care LA Lakers joacă baschet. Un ecran LED gigantic urma să îmbrace turnul, oferind grandoare destinației de divertisment în plină dezvoltare.

Astăzi, însă, Oceanwide Plaza este neterminat, iar dezvoltatorul său a rămas fără bani. În loc să fie o destinație privilegiată din centrul orașului american, Oceanwide a devenit o altă problemă pentru autoritățile din LA, care se confruntă deja cu o criză a persoanelor fără adăpost și cu o lipsă gravă de locuințe la prețuri accesibile.

Tranzacții imobiliare, lupta orgoliilor - De ce Timișoara depășește Clujul. Plus Arad vs Oradea. \ CITEȘTE ȘI Tranzacții imobiliare, lupta orgoliilor - De ce Timișoara depășește Clujul. Plus Arad vs Oradea. "Arădenii au un complex în fața Timișoarei."

Cele trei turnuri neterminate ale Oceanwide sunt acoperite cu graffiti, care au atras atenția la nivel mondial în ianuarie, când au avut loc premiile Grammy vizavi, la Crypto.com Arena. Publicitatea a atras și mai mulți artiști de graffiti.

Primăria a dat un ultimatum Oceanwide pentru a securiza zona din jurul proiectului. Dacă compania nu reușește să facă acest lucru, atunci această sarcină și cel mai probabil cheltuielile vor reveni orașului Los Angeles.

viewscnt
Afla mai multe despre
turn imobiliar