Dezvoltatorul imobiliar RomReal, în boardul căruia se află fiica guvernatorului BNR, a încheiat anul trecut cu o pierdere de aproape 400.000 de euro. Compania a vândut 5 terenuri în ultimele 12 luni

Dezvoltatorul imobiliar RomReal, în boardul căruia se află fiica guvernatorului BNR, a încheiat anul trecut cu o pierdere de aproape 400.000 de euro. Compania a vândut 5 terenuri în ultimele 12 luni

Proprietățile din portofoliul agenției

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 feb 2018

Dezvoltatorul imobiliar cu capital norvegian RomReal, în Consiliul de Administrație al căreia se află și Lăcrămioara Isărescu, fiica guvernatorului BNR, a încheiat anul 2017 cu active totale în valoare de 27,45 milioane de euro, în scădere de la 32,2 milioane de euro în 2016, și o pierdere de 385.000 de euro. Pierderea anuală s-a adâncit de la 214.000 de euro în anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Totuși, în ultimul trimestru, compania a avut un profit de peste 1 milion de euro.

RomReal deține terenuri în Constanța și București, cu o suprafață totală de 120 de hectare.

STUDIU Dinamismul pieței imobiliare din România va continua și în 2018, orașele regionale vor fi noi motoare de creștere CITEȘTE ȘI STUDIU Dinamismul pieței imobiliare din România va continua și în 2018, orașele regionale vor fi noi motoare de creștere

În ultimele 12 luni, compania a agreat vânzarea a 5 terenuri. Una dintre tranzacții, finalizată anul trecut, a vizat un teren din București, de lângă Lacul Morii, vândut pentru 2,65 milioane euro. 

O altă tranzacție a vizat un teren în Mamaia Nord, vândut pentru circa 15 milioane de euro. Valoarea poate ajunge la 15,5 milioane de euro dacă RomReal va câștiga o dispută legală cu autoritățile locale. Suma este destinată plății unui împrumut de 11,6 milioane de euro la Alpha Bank. 

Totodată, RomReal a agreat vânzarea unui teren agricol de aproape 865.000 metri pătrați, din Constanța, penru circa 600.000 de euro.  

Celelalte două tranzacții vizează un teren din Constanța, care va fi vândut pentru 65.000 de euro, și unul în Mamaia Nord, ambele tranzacții fiind în curs de finalizare.

Valoarea activului net (NAV) a crescut cu 8% față de perioadă echivalentă a anului anterior, la 19,8 milioane de euro sau 0,48 euro pe acțiune. Portofoliul de investiții imobiliare al companiei valorează 11 milioane de euro.

Compania de real-estate RomReal este înregistrată în insulele Bermude și listată pe bursa de la Oslo. În prezent, compania are în plan vânzarea altor terenuri, dar și investiții, de aproximativ 2 milioane de euro, în propretățile pe care le are în portofoiliu.

În board-ul companiei, condus de Kjetil Grønskag, figurează, ca nume cunoscut pe piața locală, și Lăcrămioara Isărescu, fiica guvernatorului BNR.

Sursa foto:romreal.com

Sursa foto:romreal.com

viewscnt
Afla mai multe despre
romreal
terenuri
real estate
proprietati
dezvoltator
vanzari
isarescu
bnr