FOTO Clădirile Premium Point și Premium Plaza din Piața Victoriei au fost achiziționate de GTC

FOTO Clădirile Premium Point și Premium Plaza din Piața Victoriei au fost achiziționate de GTC
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2016

Clădirile Premium Point și Premium Plaza din Piața Victoriei din București au fost achiziționate de către Global Trade Center (GTC), unul dintre cei mai vechi dezvoltatori imobiliari de pe piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Preluarea Premium Plaza și Premium Point este cea de-a doua tranzacție de vânzare a unor clădiri de birouri încheiată anul acesta,  pe piața din România, după ce la mijlocul lunii martie, Aberdeen Asset Management Deutschland AG și Commerzbank au vândut clădirea de birouri Phoenix Tower din București către Adamamerica.

Premium Plaza și Premium Point sunt două clădiri de birouri de clasa A, situate în centrul Bucureștiului, în Piața Victoriei.

Premium Point

Premium Point

Finalizată la sfârșitului anului 2008, Premium Plaza are o suprafață închiriabilă de circa 8.600 metri pătrați și este închiriată de companii precum Webhelp, Mavenhut, Enel.

Premium Point are o suprafață de 6,400 metri pătrați și a fost finalizată în 2009, în prezent având chiriași precum Franklin Templeton, Thomson Reuters, Autodesk, Certinvest.

Premium Point

Premium Point

În luna martie, GTC a preluat integral proiectul City Gate din Piața Presei Libere, prin achiziția a 41,1% din participația deținută de fondul cipriot de investiții Bluehouse Capital, pentru 18,1 milioane de euro.

Cu investiții totale de peste 400 milioane de euro, GTC a dezvoltat în România o rețea de centre comerciale în provincie, dar majoritatea au fost vândute în pierdere.

Premium Plaza

Premium Plaza

Compania mai deține în prezent doar centrul commercial Galleria Arad, de 13.000 de metri pătrați, dar care este scos la vânzare. 

În pluc, GTC a mai dezvoltat și două ansambluri rezidențiale, FeliCity și Rose Garden, ambele în București. Proiectul Felicity a fost preluat de o subsidiară a Unicredit Bank, care a șters astfel datoria GTC.

Premium Plaza

Premium Plaza

Aproximativ 39% din portofoliul generator de venituri al GTC este localizat în Polonia, 20% în Ungaria, 14% în România și 12% în Serbia.

GTC avea la finele anului trecut un portofoliu total de 1,3 miliarde de euro și venituri operaționale de 117,4 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaza
premium
gtc