FOTO Urmașii miliardarului Dan Petrescu activează un proiect în mijlocul unuia dintre punctele fierbinți de pe harta imobiliară a României

FOTO Urmașii miliardarului Dan Petrescu activează un proiect în mijlocul unuia dintre punctele fierbinți de pe harta imobiliară a României
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 24 apr 2023

Urmașii miliardarului Dan Petrescu, decedat într-un tragic accident aviatic în 2021, au inițiat un proiect imobiliar pe unul dintre terenurile deținute în zona Expoziției a Bucureștiului, unul dintre punctele fierbinți de pe harta imobiliară a României, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania Estrada Management a făcut un prim-pas spre construcția unui imobil cu funcțiune mixtă compus din 2 subsoluri, parter și 12 etaje, pe un teren de circa 2.700 metri pătrați pe care funcționează parcul de mașini Autorulate din spatele complexului Romexpo. Pe acest teren a funcționat, înainte de 1989, Autobaza Coloana 5 a Transcom.

Estrada Management este deținută de offshore-ul Semha Holdings, asociat de presă cu Anca Surugiu, coordonatoarea multora dintre firmele lui Dan Petrescu.

După decesul miliardarului, denumirea străzii pe care se află sediul social al firmei, în localitatea Buchin din Caraș-Severin, a fost schimbată în strada Dan Petrescu.

EXCLUSIV Liviu Tudor pregătește o nouă clădire de birouri în cartierul corporatiștilor, unde sunt așteptate cele mai mari investiții imobiliare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Liviu Tudor pregătește o nouă clădire de birouri în cartierul corporatiștilor, unde sunt așteptate cele mai mari investiții imobiliare

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre acest proiect, reprezentanții companiei nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Terenul pe care a fost inițiat acest proiect este amplasat într-o zonă tot mai efervescentă din punct de vedere imobiliar, care a atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Iulian Dascălu, Gheorghe Copos, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente, hoteluri și clădiri de birouri. Ei au fost stimulați și de investitori străini precum Portland Trust, GTC, Atenor sau Cordia, care au deschis zona pentru noi dezvoltări imobiliare.



 

Dan Petrescu, soția și fiul lor au decedat în urma unui accident aviatic din Italia. Petrescu era cunoscut în piața imobiliară ca unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale și terenuri din București. Printre afacerile acestuia se numără și dealerul Ford din estul Bucureștiului Roadhill, care a preluat anul trecut și centrul Ford din Popești-Leordeni al Colina Motors.

Dan Petrescu a dezvoltat rețeaua de hipermarketuri real în România, vândută în 2013 către Auchan pentru 257 de milioane de euro. El a fost unul dintre partenerii de afaceri ai lui Ion Țiriac.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan petrescu
expozitiei