Lucrările de reabilitare a Podului Mare din Cișmigiu au fost finalizate

Lucrările de reabilitare a Podului Mare din Cișmigiu au fost finalizate
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2023

Trustul de Clădiri Metropolitane anunță că au fost finalizate lucrările de reabilitare la Podul Mare din Parcul Cișmigiu.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Vești bune! Podul Mare din Cișmigiu a fost finalizat", a anunțat compania.

Guvernul a semnat cel mai important act normativ în construcții din ultimii 20 de ani CITEȘTE ȘI Guvernul a semnat cel mai important act normativ în construcții din ultimii 20 de ani

Marți, viceprimarul Horia Tomescu anunța că lucrările sunt aproape de încheiere și că este vorba despre prima reabilitare a Podului Mare din Cișmigiu, de la construcția sa, în urmă cu peste 100 de ani.

"Această lucrare este o dovadă că Primăria Municipiului București are capacitatea de a duce la bun sfârșit lucrări de refacere a patrimoniului cultural al orașului la standarde înalte de calitate, încadrându-se în termenul și bugetul propus. Bucureștenii merită să vadă în sfârșit că se poate și altfel, fără hoție și fără lucruri de mântuială la preț de lux. De acum, ține de noi să protejăm lucrurile frumoase pe care orașul nostru le oferă, pentru a ne bucura de ele și a le păstra și pentru generațiile de după noi", scria Tomescu, pe rețeaua de socializare.

În august 2022, primarul general, Nicușor Dan, anunța că au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Parcul Cișmigiu, care asigură traversarea pietonală a lacului omonim.

"Cu o vechime de peste 100 de ani (a fost construit în perioada 1913- 1914), podul nu a fost niciodată reabilitat, ci doar cârpit pe ici pe colo și reprezintă, din cauza degradării, un real pericol pentru vizitatori, prin urmare se impun reparații capitale care să asigure stabilitatea și siguranța construcției", preciza Nicușor Dan.

Lucrările de reparații au fost realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, valoarea contractului pentru elaborarea documentației tehnice și execuția lucrărilor fiind de 2.268.849,28 lei fără TVA. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cismigiu
podul mare