Nicușor Dan, despre proiectul imobiliar din Aleea Modrogan nr. 1: Parcela a făcut istoric parte din Gradina Palatului / Slăbiciunea autorităților a făcut ca un astfel de proiect sa fie autorizat

Nicușor Dan, despre proiectul imobiliar din Aleea Modrogan nr. 1: Parcela a făcut istoric parte din Gradina Palatului / Slăbiciunea autorităților a făcut ca un astfel de proiect sa fie autorizat
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2024

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, transmite, duminică, noi precizări despre proiectul imobiliar din Aleea Modrogan nr. 1 și afirmă că parcela a făcut istoric parte din Gradina Palatului, iar acum se vor construi blocuri de locuințe. ”Slăbiciunea autorităților a făcut ca un astfel de proiect sa fie autorizat”, a transmis Nicușor Dan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Primarul general, candidat pentru un nou mandat, a transmis, duminică, precizări juridice despre proiectul din Aleea Modrogan 1.

”Suspendarea Autorizației de Construire și a PUZ-ului în baza căruia s-a început investiția privată a intervenit în dosarul 32458/3/2021, dosar care a fost suspendat până la soluționarea dosarului 11527/3/2022. Acest dosar în care s-a solicitat de asemenea anularea Autorizației de Construire a fost suspendat pe 21.11.2023 până la soluționarea dosarului 34956/3/2021. Dosarul 34956/3/2021 este cel în care beneficiarii autorizației au cerut Anulare în parte PUZ Zone Construite Protejate – Parcelarea Filipescu, dosar în care cererea le-a fost respinsă în fond in 21.05.2024 (sentința nu e definitivă)”, a transmis Nicușor Dan, potrivit News.ro.

Potrivit acestuia, Zona protejată 48 – Filipescu protejează zona constituită în 1911 la inițiativa lui Alexandru Filipescu pe structura palat –> gradină circulară în jurul palatului –> parcelare cu străzi concentrice în jurul grădinii.

”Parcela pe care se desfășoară proiectul în discuție a făcut istoric parte din Gradina Palatului, si a fost marcată prin PUZ ZCP ca spațiu verde, prevederi menținute în vigoare prin decizia instanței de fond din dosarul 34956/3/2021. În acest spațiu a cărui valoare este incontestabilă, chiar în fosta grădină a palatului proiectul de față prevede nici mai mult nici mai puțin decât blocuri de locuințe. Pe lângă reducerea suprafeței de spatii verzi cu încălcarea prevederilor OUG 195/2005, după 20 de ani de agresiune urbanistică asupra Bucureștiului, investiția în cauza duce această agresiune la un nou nivel. Niciun specialist nu ar fi imaginat ca cineva să îndrăznească să solicite blocuri de locuințe în gradina Palatului Filipescu. Din păcate slăbiciunea autorităților a făcut ca un astfel de proiect sa fie autorizat”, a mai transmis primarul general.

Potrivit acestuia, Institutul Natțonal al Patrimoniului a reținut, în adresa 1648/2021, importanța litigiului pentru dezvoltarea viitoare a orașului – ”consideram cā această acțiune constituie un moment decisiv pentru viitorul moștenirii culturale a orașului” - reținând explicit că prin acest proiect s-a modificat caracterul general al zonei prin ”mutilarea centrului sau de interes”.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a organizat, joi, o conferință de presă, pe Aleea Modrogan nr. 1, unde se construiesc mai multe blocuri, el arătând că acesta este un exemplu tipic de mafie imobiliară.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicusor dan
proiect imobiliar
aleea modrogan