Platforma Hidromecanica nu își găsește cumpărător, prețul a fost tăiat cu 2 milioane euro

Platforma Hidromecanica nu își găsește cumpărător, prețul a fost tăiat cu 2 milioane euro
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 31 oct 2016

Platforma industrială Hidromecanica Brașov, producător de motoare și turbine intrat în faliment după 135 de ani de activitate, nu își găsește cumpărător, vânzătorii fiind obligați în aceste condiții să taie din preț 2 milioane de euro și să-l reducă la puțin peste 7 milioane de euro. În 2010, cora a cumpărat un alt teren al uzinei, pe care l-a cedat anul trecut către AFI Europe, proprietarul mall-ului AFI Palace Cotroceni și a birourilor AFI Park din București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acum, la vânzare este scoasă întreaga platformă industrială Hidromecanica Brașov, cu un teren în suprafață de 97.427 metri pătrați și construcții cu suprafață construită de 57.496 metri pătrați.

Avantajul principal al acestui activ este amplasarea terenului, foarte aproape de centrul orașului Brașov.

Prețul a fost stabilit inițial la 9 milioane de euro, dar în ultimele zile a fost redus la puțin peste 7 milioane de euro.

DOCUMENT AFI pregătește vânzarea a 3 dintre cele 5 clădiri de birouri din zona Cotroceni CITEȘTE ȘI DOCUMENT AFI pregătește vânzarea a 3 dintre cele 5 clădiri de birouri din zona Cotroceni

În 2010, retailerul franco-belgian cora a cumpărat, cu 13 milioane de euro, un teren de 40.000 de metri pătrați aparținând Hidromecanica, pe care l-a cedat însă anul trecut companiei israeliane AFI Europe cu mai puțin de 10 milioane de euro. Acel teren era amplasat într-o altă zonă a orașului față de activul scos acum la vânzare.

În vecinătate, în aprilie 2012, terenul fostei companii Trac­to­rul Brașov, de 100 hectare, a fost achiziționat de Im­mo­chan, divizia de dezvoltare imobiliară a grupului francez Auchan, pentru 25 de milioane de euro.

Înființată în 1880, Hidromecanica a fost privatizată în 2001, cumpărată fiind de omul de afaceri Alexandru Crișan. Doi ani mai târziu, contractul de privatizare a fost revocat de stat cu argumentul neîndeplinirii unor obligații, iar compania a fost revândută unui alt om de afaceri, Neculae-Lucian Gârbacea, care a decedat însă în 2009 într-o cursă de raliu.

Afacerea a fost preluată de familia acestuia, compania fiind însă introdusă în insolvență un an mai târziu, iar falimentul fiind pronunțat în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidromecanica