România, cea mai mare creștere din UE a lucrărilor de construcții

România, cea mai mare creștere din UE a lucrărilor de construcții
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 feb 2021

România a avut, în decembrie, cea mai mare creștere anuală a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, de 11,5%, relevă datele estimative ale Eurostat. Ritmul anual de creștere a înregistrat o revenire puternică, după ce, în noiembrie, încetinise puternc, la 6,4%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

De alfel, România, Germania  și Olanda au fost singurele state unde lucrările de construcții au crescut față de decembrie 2019.

Milluu, lansată de fondatorul Star Taxi, atrage 884.000 de euro, cea mai mare investiție de până acum prin platforma SeedBlink. “Ne vom extinde în Varșovia și țintim să ajungem la o evaluare de 10 milioane de euro.” CITEȘTE ȘI Milluu, lansată de fondatorul Star Taxi, atrage 884.000 de euro, cea mai mare investiție de până acum prin platforma SeedBlink. “Ne vom extinde în Varșovia și țintim să ajungem la o evaluare de 10 milioane de euro.”

În ritm lunar, sectorul construcțiilor din România a crescut cu 2,2,%, a doua mare creștere din UE, după Slovacia (9,1%). Pe lângă Româna și Slovacia, singurele state din UE unde sectrul construcțiilor a crescut față de noiembrie sunt Polonia (+1,9%) și Spania (+1,8%).

Per ansamblul trimestrului patru, lucrările locale de construcții au consemnat  o creștere anuală de 12,6%, cea mai mare din UE. Față de trimestru precedent, lucrările de construcții au scăzut cu 1,3% în ultimele trei luni din 2020.

În septembrie și octombrie, România a avut cele mai mari creșteri anuale din UE în domeniul construcțiilor, de 18,6%, respectiv 20,7%. În noiembrie, lucrările de construcții din România au avut a doua mare creștere la nivelul blocului comunitar, de 6,4%.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Datele, incluse în analiza Eurostat, sunt ajustate în funcție de factorii sezonieri.

În zona euro, lucrările de construcții au scăzut, în decembrie, cu 2,3% în ritm anual și cu 3,7% față de luna precedentă.

La nivelul UE, scăderea anuală a fost de 2,1%, în timp ce, la nivel lunar, decinul a fost de 3,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
lucrari constructii
eurostat
productie in constructii