SURPRIZĂ FOTO One United Properties aduce The Hoxton în centrul Bucureștiului. Brand vândut ginerelui unui miliardar indian, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă

SURPRIZĂ FOTO One United Properties aduce The Hoxton în centrul Bucureștiului. Brand vândut ginerelui unui miliardar indian, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 5 apr 2024

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a semnat un contract de exclusivitate cu Ennismore pentru a aduce brandul hotelier The Hoxton în proiectul One Downtown, de lângă Teatrul Odeon din București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Mișcarea vine la scurt timp după ce One United Properties a semnat cu Ennismore un contract care va aduce hotelul de 5 stele Mondrian în proiectul denumit anterior One Plaza Athénée, de lângă Ateneul Român.

EXCLUSIV Grupul american Tenneco, unul dintre cei mai mari furnizori de piese de schimb din lume, vinde către WDP hala în care funcționează cele două fabrici din Ploiești, cu scopul închirierii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul american Tenneco, unul dintre cei mai mari furnizori de piese de schimb din lume, vinde către WDP hala în care funcționează cele două fabrici din Ploiești, cu scopul închirierii

„Am semnat un contract de exclusivitate cu Ennismore pentru a aduce brandul The Hoxton. Lucrăm la designul proiectului, după care urmează autorizarea. Nu știm încă dacă hotelul va fi clasificat la 3 sau 5 stele, dar brandul Hoxton este unul de tip lifestyle. Acest concept este mai atractiv în special pentru generațiile mai tinere“, a anunțat Victor Căpitanu, Co-CEO One United Properties.

Noul brand hotelier va fi pus pe proiectul One Downtown ce va rezulta din restaurarea celor 3 clădiri istorice cumpărate de One United în 2022 pe strada Academiei nr. 19, 21 și 23, lângă Teatrul Odeon și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“. Acest ansamblu de clădiri a găzduit și hotelul Muntenia, construit între anii 1925 și 1930, dar abandonat din 2006.

EXCLUSIV Familia de medici Ciubotaru, proprietara singurului spital de oftalmologie pediatrică din România, își plasează câștigurile în imobiliare prin achiziția clădirii de birouri în care funcționează un celebru restaurant CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia de medici Ciubotaru, proprietara singurului spital de oftalmologie pediatrică din România, își plasează câștigurile în imobiliare prin achiziția clădirii de birouri în care funcționează un celebru restaurant

One United Properties a plătit pe cele 3 clădiri istorice 3,73 milioane de euro și a anunțat că va aloca dezvoltării proiectului One Downtown o sumă estimată la 35 de milioane de euro. Suprafața totală a terenului este de aproximativ 1.300 metri pătrați, iar suprafața totală construita este de 7.100 metri pătrați.

Brandul The Hexton, inaugurat în 2006, este asociat cu 11 hoteluri cu 1.988 de camere din 6 țări și are în pregătire alte 10 hoteluri cu 1.892 de camere în 8 țări, printre care și România.

Brandul a fost fondat de Sinclair Beecham și vândut în 2012 către Ennismore, compania lui Sharan Pasricha.

FOTO Ilie Dumitrescu a scos la vânzare Hanul cu Tei din Centrul Vechi CITEȘTE ȘI FOTO Ilie Dumitrescu a scos la vânzare Hanul cu Tei din Centrul Vechi

The Hoxton este prezent astăzi în mari orașe precum Barcelona, Berlin, Bruxelles, Chicago, Amsterdam, Londra, Los Angeles, New York, Paris, Roma, Viena.


Sharan Pasricha este ginerele miliardarului indian Sunil Mittal, proprietarul Bharti Airtel – unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din India, care are o avere estimată de revista americană Forbes la 16,8 miliarde de euro.

NEPI Rockcastle anunță cel mai mare program de investiții din Europa Centrală și de Est, inclusiv pentru România. Mall-ul Promenada din București va fi extins CITEȘTE ȘI NEPI Rockcastle anunță cel mai mare program de investiții din Europa Centrală și de Est, inclusiv pentru România. Mall-ul Promenada din București va fi extins

One United Properties a mai anunțat că până în 2030 vrea să aibă în operare 3 hoteluri de 5 stele și alte 3 hoteluri de 5 stele în dezvoltare.

Ținta One United Properties este să își dubleze cifra de afaceri până în 2028, adică să ajungă la 651 de milioane de euro, perioadă în care vizează depășirea unui profit net de 200 de milioane de euro.


Până în 2030, One își propune să ajungă la peste 11.000 de locuințe finalizate și să aibă terenuri pentru alte peste 20.000 de unități rezidențiale. La acestea se adaugă 275.000 de metri pătrați de active comerciale, din care se pot vinde sau achiziționa în timp.

Compania are acum, în proprietate sau pre-contractate, terenuri cu o suprafață de 265.000 de metri pătrați pentru dezvoltări viitoare, care permit realizarea unor clădiri cu o suprafață totală de 865.000 de metri pătrați și o valoare de dezvoltare de peste 2 miliarde de euro.

One United Properties a cumpărat de la Immofinanz terenul pe care a funcționat fosta fabrică de autobuze Rocar și pe care vrea să facă 5.000 de apartamente CITEȘTE ȘI One United Properties a cumpărat de la Immofinanz terenul pe care a funcționat fosta fabrică de autobuze Rocar și pe care vrea să facă 5.000 de apartamente

Pe aceste terenuri, One United Properties intenționează să construiască peste 6.000 de apartamente și 163.500 de metri pătrați de spații comerciale de închiriat, majoritatea birouri.

Valoarea brută de dezvoltare a proiectelor aflate în construcție (adică prețul de vânzare al apartamentelor și valoarea de piață a spațiilor comerciale) este de 1,3 miliarde euro.


Valoarea brută de dezvoltare a proiectelor în planificare, cu terenuri asigurate, este de 889 milioane euro, iar valoarea brută de dezvoltare a proiectelor în planificare, dar cu terenuri în negociere sau cu pre-contracte semnate, este de peste 1 miliard de euro.

Capitalizare bursieră a One United Properties de 734 de milioane de euro. Valoarea segmentului comercial este de 359 milion euro, iar cel rezidențial este evaluat de piață la 374 milioane de euro.

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă rămâne sub nivelul din 2019 (73%), influențată în parte de faptul că volumul înnoptărilor turiștilor străini nu s-a restabilit la nivelul înregistrat în 2019, se arată într-un raport de piață realizat de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield.

EXCLUSIV Grupul american Tenneco, unul dintre cei mai mari furnizori de piese de schimb din lume, vinde către WDP hala în care funcționează cele două fabrici din Ploiești, cu scopul închirierii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul american Tenneco, unul dintre cei mai mari furnizori de piese de schimb din lume, vinde către WDP hala în care funcționează cele două fabrici din Ploiești, cu scopul închirierii

Oxford Economics estimează că cererea din București va depăși până în 2025 nivelurile din 2019 cu aproximativ 6%, fiind susținută de creșterea numărului de înnoptări ale turiștilor locali care au revenit deja în 2023 la nivelurile din 2019.

În același timp, tariful mediu (ADR) al hotelurilor din București a fost de 96 de euro în 2023, în creștere cu 12% comparativ cu 2022 și peste nivelul din 2019 (86 euro), în condițiile în care anul trecut cota de TVA pentru industria HORECA a fost majorată de la 5% la 9%, subliniind astfel rezistența pieței la schimbările fiscale dar și strategia hotelierilor focusată pe tarife.

Creșterea tarifului mediu și a ratei de ocupare a dus la o îmbunătățire de 18% a venitului mediu pe cameră disponibilă (RevPAR) din București comparativ cu 2022, dinamică în linie cu trendul de revenire al pieței hoteliere care are loc de altfel în toate capitalele din Europa Centrală și de Est - 6. În consecință, hotelierii din Capitală au încasat în 2023, în medie 64 euro/noapte pentru fiecare cameră disponibilă, depășind marginal nivelul din 2019. Este de așteptat ca majorarea veniturilor să compenseze creșterea cheltuielilor, ceea ce oferă o perspectivă pozitivă asupra pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
the hoxton
ennismore