Tranzacție între constructori: Sudarc cumpără de la Consproiect două terenuri și o clădire, de 1,5 milioane euro

Tranzacție între constructori: Sudarc cumpără de la Consproiect două terenuri și o clădire, de 1,5 milioane euro

Consproiect

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 31 mai 2017

Compania de construcții Sudarc va cumpăra de la Consproiect, institut de proiectare privatizat integral în urmă cu 23 de ani cu acționariat compus exclusiv din rândul angajaților, două terenuri și o clădire, tranzacție de 1,5 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Ambele companii sunt din Ploiești.

Consproiect a fost înființată în 1957 ca Institutul Regional de Proiectare, cu 30 de angajați. Ulterior, în 1970, denumirea i-a fost schimbată în Institutul de Proiectări Prahova, având la acel moment aproximativ 400 de angajați.

În 1991, odata cu instaurarea noului regim politic, societatea a fost numită Consproiect, având atunci aproximativ 600 de angajați. În 1994 societatea a fost privatizată integral cu acționariat compus exclusiv din rândul angajaților. 

Tranzacțiile cu terenuri au atins anul trecut un nou record, după boom-ul din 2007. Un teren din Băneasa, cea mai mare tranzacție CITEȘTE ȘI Tranzacțiile cu terenuri au atins anul trecut un nou record, după boom-ul din 2007. Un teren din Băneasa, cea mai mare tranzacție

Conform termene.ro, societatea a încheiat anul trecut cu o pierdere de 533.460 lei și datorii de 184.115 lei, având doar 37 de angajați.

Consproiect a fost implicată în numeroase proiecte rezidențiale locale, precum Cartier Nord și Cina, Ansamblul Mercur, Ansamblul Galeriile, ca și în lucrări la hotelurile Sinaia, Silva și Alexandros din Bușteni, Cheia.

Sudarc a fost înființată în 1991, cu capital românesc, având 130 de angajați, fiind implicată, printre altele, în lucrări efectuate la centrele comerciale Felicia Iași, Carrefour-urile din Arad, Ploiești, Constanța, Brăila, Băneasa-București, Sunplaza București.

În 2015, compania a avut un profit net de 5,3 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sudarc
consproiect
tranzactie
terenuri
birouri
cladire