VIDEO Cel puțin un deces, în urma surpării aripii din spate a clădirii de 12 etaje din Surfside

VIDEO Cel puțin un deces, în urma surpării aripii din spate a clădirii de 12 etaje din Surfside
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2021

Cel puțin o persoană a murit în urma surpării unei aripi a unui imobil rezidențial de 12 etaje la Surfside, în apropiere de Miami, locuitori au fost prinși între dărâmături, iar zeci de salvatori au scos supraviețuitori din moloz, într-un nor de ptaf în cartier, relatează The Associated Press.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Primarul din Surfside Charles Burkett a avertizat că managerul clădirii i-a spus că imobilul era plin și că numărul victimelor probabil va crește, scrie News.ro.

Înșelătorie istorică cu bitcoin: Doi frați din Africa de Sud au dispărut cu monede de circa 3,6 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Înșelătorie istorică cu bitcoin: Doi frați din Africa de Sud au dispărut cu monede de circa 3,6 miliarde de dolari

Răniți primeau îngrijiri la fața locului, iar doi au fost conduși la spital, dintre care unul a murit, anunță Burkett, care precizazăcă 15 familii au ieșit singure din clădire.

Lucrări aveau loc la acoperișul clădirii, însă primarul subliniază că nu vede cum aceste lucrări ar fi putut cauza surparea aripii.

Autoritățile nu au anunțat care ar putea fi cauza surpării.

Imagini difuzate de televiziuni surprind paturi unele peste altele, mese și scaune, în partea care nu s-a prăbușit a unor apartamente.

Pompieri din Miami Dade, care efectuau operațiuni de căutare și savare, anunță într-un mesaj postat pe Twitter că 80 de unități acționau la fața locului, susținute de servicii municipale de luptă împotriva incendiilor.

Poliția a blocat aproape toate drumurile, iar zeci de mașini de poliție, pompieri și ambulanțe se aflau în zonă.

Echipe de pompieri au intrat între dărâmături, de unde salvau supraviețuitori și-i transportau afară.

Regio Călători, cel mai mare operator privat de transport feroviar de pasageri, se retrage rapid și surprinzător de pe proaspăta ruta Gara de Nord - Aeroport Henri Coandă CITEȘTE ȘI Regio Călători, cel mai mare operator privat de transport feroviar de pasageri, se retrage rapid și surprinzător de pe proaspăta ruta Gara de Nord - Aeroport Henri Coandă

”Întreaga parte din spate a clădirii s-a surpat”, anunță sergentul Marian Cruz de la Departamentul Poliției din Surfside.

Clădirea a fost construită în 1981, în sud-estul Surfside, iar unele apartamente cu două camere se află la vânzare cu prețuri cuprinse între 600.000 și 700.000 de dolari.

În zonă se află apartamente vechi și noi, case și hoteluri, restaurante și magazine care deservesc atât rezidenții, cât și turiști, într-o atmosferă mai liniștită decât agitația și strălucirea din South Beach.

viewscnt
Afla mai multe despre
miami
cladire prabusita