Afaceri în creștere pentru subsidiara locală a belgienilor de la Puratos

Afaceri în creștere pentru subsidiara locală a belgienilor de la Puratos
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2019

Puratos România, filiala liderului global în producția de ingrediente pentru industriile de brutărie, patiserie-cofetărie și ciocolaterie a înregistrat o cifră de afaceri de 152,648 milioane lei (32,730 milioane euro) din vânzarea de materii prime și ingrediente pentru sectorul alimentar, un avans anual de 6%, în linie cu prognozele de creștere pentru anul financiar încheiat la 31 decembrie 2018.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În aceeași perioadă, compania a produs pe plan local 22.163 tone de ingrediente, depășind cu 15% producția din anul financiar precedent. Segmentul cu cea mai accentuată evoluție a cererii este cel al cerealelor hidratate și infuzate în maia, cu o creștere de 120%, urmat de portofoliul de maiele active și inactive.

AUDIO Nou atac al Puterii la adresa băncilor: Mi-e greu să cred că spălarea banilor pe relația cu Rusia a ocolit subsidiarele unor bănci din România CITEȘTE ȘI AUDIO Nou atac al Puterii la adresa băncilor: Mi-e greu să cred că spălarea banilor pe relația cu Rusia a ocolit subsidiarele unor bănci din România

În 2018, compania a investit peste 2,200 milioane lei, atât în modernizarea liniilor de producție din fabrica situată în județul Ilfov, cât și a Centrului de Inovație din București. Investiția a avut ca scop extinderea spațiului de inovare și achiziția de utilaje performante pentru un laborator de 145 mp, în care echipa de cercetare și consultanții tehnicieni vor stimula inovația în brutărie, patiserie și ciocolaterie prin noi rețete și aplicații finite.

Subsidiara grupului belgian operează prin cele două centre de inovație în București și Cluj-Napoca și o rețea de reprezentanțe în 12 județe. Producătorul furnizează materii prime pentru mai mult de 2.500 de clienți activi în sectorul industrial, artizanal, retail și HORECA  din România și exportă diverse categorii de produse către filialele Puratos din Bulgaria, Grecia, Republica Moldova, Ungaria, Kosovo, Serbia și Israel.

Compania a fost fondată în Belgia în 1919, cu sediul central la Bruxelles, are 8.780 de angajați în 70 de țări, deține 64 de unități de producție și 82 de centre de inovație, oferind clienților ingrediente calitative și nutritive adaptate cerințelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate în 100 de țări, în 2018 cifra de afaceri a Puratos a atins 1,7 miliarde de euro la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
puratos
patiserie-cofetărie
ciocolaterie