Aglomerație în Pallady: După Kika și Ikea, și Leroy Merlin va deschide în zonă un magazin

Aglomerație în Pallady: După Kika și Ikea, și Leroy Merlin va deschide în zonă un magazin
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 4 oct 2017

Retailerul de materiale de construcții și amenajări interioare Leroy Merlin a cumpărat un teren de aproximativ 4 hectare în zona Pallady din Bucuresti, unde vrea să deschidă, peste 2 ani, un magazin. În aceeași zonă au anunțat recent și Kika și IKEA că vor deschide magazine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În noul magazin vor lucra aproximativ 150 de angajați.

“După integrarea magazinelor bauMax în cultura și filosofia de afaceri a Leroy Merlin, am spus că planurile de extindere în România nu se vor opri aici. De atunci, am deschis deja un nou magazin la Oradea, pregătim deschiderea unui nou magazin în Craiova și iată că acum anunțăm planuri concrete pentru un nou magazin în București, cel de-al treilea din Capitală. Vom reuși astfel să acoperim și partea de est a Bucurestiului, care este foarte dinamică în ultimii 3 ani“ a declarat Frédéric Lamy, directorul general Leroy Merlin Romania.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Luna trecută, retailerul austriac de mobilă și decorațiuni Kika, care până astăzi a avut un singur magazin în România, în București, a anunțat că va deschide la finalul acestui an al doilea centru din Capitală, tot pe bulevardul Theodor Pallady, zona în care și grupul suedez IKEA a anunțat recent că vrea să își deschidă al doilea magazin din București.

Recent, retailerul a anunțat că vrea să accelereze extinderea sa în România, astfel încât în următorii 5-10 ani rețeaua să depășească 30 de magazine.

EXCLUSIV Tranzacție pe piața cărnii de pui. Complexul Avicola Târgu Jiu a fost vândut cu 5 milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție pe piața cărnii de pui. Complexul Avicola Târgu Jiu a fost vândut cu 5 milioane de euro

În 2014, francezii de la Leroy Merlin au preluat 15 magazine bauMax, însă procesul de redenumire a magazinelor a implicat doar 12 unități. Procesul de renovare a durat 20 de luni, iar investiția pentru fiecare unitate a fost de 1-2 milioane de euro.

Dimensiunea magazinelor Leroy Merlin la nivel global sunt între 8.000 mp pentru magazinele mici și 20.000 mp în cazul unităților mari, iar media se situează între 12.000 și 14.000 mp.

La finalul anului 2018, retailerul francez ar putea ajunge la o rețea de cinci magazine în București.

EXCLUSIV Contrabanda cu țigări a revenit pe creștere în iulie și a anulat tot progresul din prima jumătate a anului. Statul pierde sume uriașe de bani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Contrabanda cu țigări a revenit pe creștere în iulie și a anulat tot progresul din prima jumătate a anului. Statul pierde sume uriașe de bani

Astăzi, Leroy Merlin are o rețea de 16 magazine în România.

Retailerul de bricolaj este prezent pe piața românească din 2011, atunci când a deschis primul magazin în Chitila, fiind chiriaș al Colosseum Retail Park. Leroy Merlin a devenit în 2016 proprietarul magazinului din Chitila.

Leroy Merlin își dispută piața românească de distribuție a materialelor de construcții și bricolaj cu trei companii autohtone (Dedeman, Arabesque și Ambient), plus alte patru multinaționale - Praktiker, Kingfisher (a cumpărat Bricostore), Mr. Bricolage și Hornbach.

viewscnt
Afla mai multe despre
leroy merlin