Amazon acordă în SUA bonusuri de peste 500 de milioane de dolari angajaților din prima linie

Amazon acordă în SUA bonusuri de peste 500 de milioane de dolari angajaților din prima linie
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2020

Amazon.com Inc a anunțat joi că va cheltui în SUA peste 500 de milioane de dolari pentru a acorda bonusuri angajaților din prima linie care lucrează în perioada sărbătorilor, în contextul extinderii semnificative a comerțului electronic, ca urmare a pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Angajații cu normă întreagă din Statele Unite care lucrează la Amazon, între 1 și 31 decembrie vor primi un bonus de 300 de dolari, iar cei angajați part-time obțin 150 de dolari, a anunțat cel mai mare retailer online din lume, într-o postare pe blogul său.

Câțiva retaileri, inclusiv Walmart Inc și Home Depot Inc, au cheltuit pe bonusuri milioane de dolari pentru a-i compensa pe angajații care fac livrări, pe fondul creșterii comenzilor online în timpul pandemiei, scrie Agerpres.

Lidl, Auchan, Dedeman, Kaufland, Sensiblu, Help Net - printre companiile amendate pentru comercializarea măștilor neconforme CITEȘTE ȘI Lidl, Auchan, Dedeman, Kaufland, Sensiblu, Help Net - printre companiile amendate pentru comercializarea măștilor neconforme

Și în iunie Amazon a acordat bonusuri de 500 de milioane de dolari angajaților din prima linie și partenerilor.

Recent, Amazon a informat că vrea să angajeze peste 100.000 de persoane, a patra serie de angajări masive anunțate anul acesta în SUA și în Canada.

Analiștii apreciază că Amazon își poate permite să-și majoreze numărul de salariați pentru că este una dintre puținele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemie. Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri și venituri record. Rezultatele vin după ce Amazon a anunțat că a cheltuit patru miliarde de dolari pe igienizarea produselor și plata bonusurilor și a orelor suplimentare pentru angajați.

În iulie, Amazon a anunțat că pentru prima dată are peste un milion de angajați pe plan global, fiind al doilea angajator privat cu sediul în SUA, după lanțul american de magazine Walmart.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
comenzi online
coronavirus