Aproximativ unul din patru locuitori (27%) ai UE consuma în 2017 fructe cel puțin de două ori pe zi, în timp ce 37% consumau o dată pe zi și restul de 36% mâncau fructe mai rar sau deloc în timpul unei săptămâni obișnuite, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
Comparativ cu consumul de fructe, un procent ușor mai mic (23%) al populației UE consuma legume cel puțin de două ori pe zi, și un procent ușor mai ridicat (40%) o dată pe zi, scrie Agerpres.
CITEȘTE ȘI Auchan a inaugurat un nou magazin MyAuchanÎn rândul statelor membre, mai puțin de 45% din populație consumă zilnic fructe: Letonia (35%), Bulgaria și Lituania (ambele cu 37%), Ungaria (40%) și România (42%). În schimb, consumul de fructe zilnic este cel mai răspândit în Italia (85%) și Portugalia (81%).
În cazul legumelor, în cinci state membre sub 50% din populație consuma zilnic legume: Ungaria (30%), România (41%), Letonia (44%), Lituania și Bulgaria (ambele cu 45%).