Bunuri contrafăcute în valoare de peste 1,1 milioane lei, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

Bunuri contrafăcute în valoare de peste 1,1 milioane lei, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2019

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au găsit, într-un container sosit din China, bunuri contrafăcute în valoare de peste 1,1 milioane lei. Un cetățean român este cercetat penal pentru punere în circulație de mărfuri contrafăcute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Garda de Coastă, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Argeș, scrie News.ro.

Administratorii de piețe au obligații suplimentare privind etichetarea produselor la vânzare CITEȘTE ȘI Administratorii de piețe au obligații suplimentare privind etichetarea produselor la vânzare

În urma controlului, au fost descoperite 4.928 de seturi cu jocuri de construcții susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

”Astfel, polițiștii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 05.09.2019 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.  De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un cetățean român, în vârstă de 40 de ani”, a transmis Garda de Coastă.

Sursa citată a precizat că bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 1.165.470 lei.

Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

viewscnt
Afla mai multe despre
portul constanța sud agigea
bunuri confiscate