Cum alegi un fotoliu bun

Cum alegi un fotoliu bun
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 21 apr 2023

Cartea ta peferată și o cană cu ceai sau cafea, un pui de somn la amiază sau câteva clipe de odihnă după o zi de muncă – doar câteva dintre activitățile cu care este asociată această piesă de mobilier: fotoliul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

De orice spațiu ai dispune, fotoliul este un obiect care nu lipsește aproape din nicio casă, asta dacă nu preferi, în schimb, un coltar, în locul unor canapele și al unor fotolii.

Deși la primul gând fotoliul nu pare o piesă de mobilier care să îți dea bătăi de cap atunci când o alegi, este necesar să ții cont de câteva criterii înainte de a te hotărî care este cel mai bun fotoliu pentru tine.

1. Confortul
Pentru că cea mai frecventă întrebuințare a lui este aceea de a te ajuta să te relaxezi când citești, te uiți la un film sau orice altceva alegi să faci, confortul este primul aspect de care te încurajăm să ții cont înainte de a-l achiziționa. Pentru asta, este important ca picioarele tale să atingă podeaua, atunci când te așezi în fotoliu și să fie prevăzut cu niște cotiere pe care să îți odihnești brațele. Chiar dacă îți este uneori peste mână, îți recomandăm ca, înainte să îl cumperi, să mergi să îl încerci într-un magazin sau poate acasă la un prieten care are deja modelul care îți place.

2. Modelul
Există pe piață o varietate de modele dintre care poți alege, iar decizia te sfătuim să o iei în funcție de nevoile tale. Dacă vrei doar să te așezi pentru câteva minute și să iei o pauză, te sfătium să te îndrepți către un fotoliu clasic, care are, la rândul lui o varietate de modele: cu spătar înalt sau jos, drept sau de tip scoică, tapițat cu piele sau stofă, în stil clasic sau modern, în funcție de stilul în care ți-ai decorat casa.
Dacă vrei un fotoliu în care să dormi câteva ore, în timpul zilei, în weekend sau pe care vrei să îl transformi în pat pentru invitații tăi, atunci este mai potrivit pentru tine un fotoliu extensibil. Mare atenție aici să ții cont de calitatea acestuia pentru că dacă este îndoielnică, s-ar putea să ai neplăcerea ca fotoliul tău să se strice la scurt timp după ce ai folosit funcția de extindere.

O altă opțiune este fotoliul balansoar, în care te poți relaxa atât în casă, cât și în curte sau pe balcon, atunci când vizionezi un film sau când vrei să te bucuri de niște aer curat sau să privești un apus sau un răsărit.

3. Stilul
Confortul nu este dat doar de criteriile tehnice, ci și de modul în care acesta se integrează estetic în spațiu și de armonizarea cu celelalate piese de mobilier. Dacă, de exemplu, stilul casei tale este vintage, optează pentru un fotoliu din același registru. Dacă, dimpotrivă, ți-ai decorat casa într-un stil minimalist, alege după același creiteriu și fotoliul. În ceea ce privește culoarea, îndrăznește să variezi, nu alege un fotoliu care să aibă aceeași culoare cu a canapelei pentru că ai crea monotonie în acel spațiu, ci mergi pe culorile complementare, sunt mereu o soluție.

4. Tapițeria
Deși pare complicat, tapițeria nu este chiar cel complicat de ales atunci când vine vorba despre decizii. Dacă deja te-ai hotărât asupra stilului și a tipului de fotoliu, gândește-te la ce stil de viață ai pentru a decide între tapițerie din piele și textilă. Dacă ai animale de companie, de exemplu, nu este o idee bună să achiziționezi un fotoliu cu tapițerie din piele pentru că animalul tău de companie îl va deteriora destul de arpid.

5. Dimenisuni
Nici acest ultim aspect nu este unul care să îți pună probleme, trebuie doar să fii atent la spațiul de care dispui și să îl măsori. Pentru aproape toate modelele găsești pe internet dimensiunile, așa că îți va fi ușor să le afli și să vezi apoi dacă ele corespund cu cele ale spațiului tău.

Spor la cumpărături!

viewscnt
Afla mai multe despre
fotoliu
emag