INFOGRAFIC Lidl - rată de profitabilitate în scădere, în România

INFOGRAFIC Lidl - rată de profitabilitate în scădere, în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Rețeaua de magazine Lidl a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de peste 22,4 miliarde de lei net, cu un profit net de aproximativ 1 miliard de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Rata de profitabilitate pentru anul calendaristic 2023 este 4,7%, în scădere față de anul anterior (5,3%), când cifra de afaceri a a fost de peste 18,5 miliarde lei, iar profitul net, de aproape 1 miliard de lei.

FOTO Burger King, acum cu un nou francizat, continuă extinderea în România CITEȘTE ȘI FOTO Burger King, acum cu un nou francizat, continuă extinderea în România

„Am înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 18% față de anul precedent, dar rata de profitabilitate este în scădere față de anul anterior, de la 5,3% la 4.7%”, a spus Marco Giudici, CEO Lidl România.

Profit.ro a anunțat anul trecut că Lidl a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri netă de peste 18,5 miliarde de lei și un profit net de aproximativ 1 miliard de lei, rezultat cu care rămâne în continuare în fața Kaufland, pe care a detronat-o în 2020 din fruntea ierarhiei retailerilor locali.

INFOGRAFIC Lidl - rată de profitabilitate în scădere, în România

În anul 2021, cifra de afaceri a fost de 15 miliarde lei, iar profitul net, de aproape 900 de milioane de lei. 

 

INFOGRAFIC Lidl - rată de profitabilitate în scădere, în România

Kaufland a depășit în 2022 în România afaceri de 16 miliarde lei (de la 13,9 miliarde lei în 2021), cu un profit net în scădere la 884,3 milioane lei (de la 887 milioane lei în anul precedent).

EXCLUSIV Simigeria Matei angajează din Nepal. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Simigeria Matei angajează din Nepal. "Sunt foarte disciplinați și mulțumiți. Nu fumează, nu consumă alcool, ba au început să vorbească și română."

Cum a anunțat Profit.ro la precedentul exercițiu financiar, Lidl, după o creștere de aproape 14% în 2021 față de anul anterior, a continuat să conducă piața de retail locală,  Kaufland fiind pe locul 2, detronată din fruntea clasamentului în 2020. 

viewscnt
Afla mai multe despre
top retaileri 2021
kaufland
cora
lidl
carrefour
mega image
profi
metro