Smaranda Cojocaru și soțul ei, Luis Antonio Deza, au deschis în Peru un restaurant numit Manos Rumanas (Mâini Românești – trad.), în care servesc inclusiv mici. Pe cei două îi leagă inclusiv dragostea pentru mâncare bună.
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
În restaurant, cei doi soți vând mâncăruri tradiționale românești care includ ingrediente peruane, pentru a le conferi o aromă specială și unică. O altă româncă, Paula Rotundu, se ocupă de coordonarea evenimentelor la care participă Manos Rumanas.
![Uniunea Europeană amendează compania americană Mondelez, care deține mărcile Oreo, Milka și Toblerone, cu 337,5 milioane de euro pentru practici anticoncurențiale](http://i0.1616.ro/media/2/2621/33215/21602010/1/ore.jpg?width=151)
Micii sunt unul dintre cele mai solicitate preparate, potrivit sursei citate. În Peru, aceștia sunt serviți cu sos huancaína sau ocopa arequipeña, în loc de muștar, arată G4Food.ro.
„Viața m-a adus în Peru acum mai bine de 20 de ani. Mă simt ca un alt peruan. Mâncarea de aici, bunătatea oamenilor m-au captivat”, a declarat Smaranda Cojocaru.
La rândul său, Paula a spus: „Nu pot să-mi uit țara, dar Peru are un farmec unic.”