PepsiCo plătește 1,7 miliarde dolari pentru rivalul sud-african Pioneer Foods

PepsiCo plătește 1,7 miliarde dolari pentru rivalul sud-african Pioneer Foods
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 iul 2019

Gigantul american din sectorul băuturilor răcoritoare PepsiCo a ajuns la un acord pentru preluarea rivalului sud-african Pioneer Foods în schimbul sumei de 1,7 miliard de dolari, mutare prin care își extinde semnificativ prezența pe piața africană.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Acțiunile Pioneer Foods s-au apreciat cu 31% în urma anunțului.

PepsiCo a oferit 110 ranzi sud-africani (aproximativ 7,9 dolari) pentru o acțiune Pioneer Foods, preț cu 56% mai mare raportat la prețul mediu ponderat cu volumul din ultima lună.

FOTO Amazon a vândut, dintr-o greșeală, produse cu sute și chiar mii de dolari mai ieftin CITEȘTE ȘI FOTO Amazon a vândut, dintr-o greșeală, produse cu sute și chiar mii de dolari mai ieftin

Tranzacția este așteptată să se încheie până la începutul anului viitor.

Pioneer Foods este unul dintre principalii producători și distribuitori de băuturi răcoritoare și alimente din Africa de Sud, cu exporturi în peste 80 de țări și venituri de 1,43 miliarde de dolari în 2018. Printre mărcile din portofoliu se numără Weet-Bix, Liqui-Fruit, Ceres, Sasko, Safari, Spekko și White Star.

Cu vânzări de aproape 65 miliarde de dolari și peste 260.000 de angajați, PepsiCo este al doilea mare jucător din industria globală de băuturi și alimente.

În România, PepsiCo deține două unități de producție: una pentru băuturi răcoritoare (situată in Dragomirești, judetul Ilfov, inaugurată în 2009) și una pentru snacks (în Popești-Leordeni, inaugurată în 1995).

viewscnt
Afla mai multe despre
pepsico
pioneer foods
preluare
achizitie
bauturi racoritoare
snacks