Primark introduce măsuri împotriva hoților

Primark introduce măsuri împotriva hoților
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2024

Angajații de la casele de marcat din unele filiale Primark au început să sigileze pungile de hârtie cu autocolante albastre cu mențiunea „vândut” pentru a-i opri pe hoți, relatează Sky News. Aceasta înseamnă că orice client care are asupra sa pungi fără autocolante va fi oprit la ușă de către agenții de securitate ai magazinului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Comportamentul antisocial și infracționalitatea în comerțul cu amănuntul sunt în creștere în întreg sectorul de vânzare cu amănuntul și lucrăm cu alți comercianți și organizații pentru a ajuta la combaterea acestui fenomen”, a declarat un purtător de cuvânt al Primark pentru Sky News.

EXCLUSIV Guvernul vrea să sprijine cu facilități micile lanțuri de magazine locale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul vrea să sprijine cu facilități micile lanțuri de magazine locale

„Avem o serie de măsuri de securitate în magazinele noastre și acum încercăm, de asemenea, unele măsuri noi pentru a preveni pierderile de stocuri, care includ sigilarea pungilor cu autocolante cu mențiunea ‘vândut’ după ce un client plătește pentru articolele sale la casierie. Vom fi atenți la acest aspect și vom monitoriza impactul pe care îl au aceste noi măsuri, ascultând feedback-ul colegilor și clienților noștri”, a mai spus purtătorul de cuvânt, arată G4Media.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că firma nu va dezvălui care dintre sucursalele Primark testează acest sistem – având în vedere că este o măsură de securitate.

FOTO Un tip de cârnați românești, propus pentru înregistrare în UE CITEȘTE ȘI FOTO Un tip de cârnați românești, propus pentru înregistrare în UE

Un angajat al unei filiale din Londra a declarat pentru The Sun: „Hoții puneau înăuntru orice lucru care nu avea o etichetă și nu declanșa alarma. Se puteau amesteca printre clienți, pentru că se pot lua gențile doar de la casele de marcat. Era foarte greu de observat de către agenții de securitate.” Primark comercializează îmbrăcăminte cu prețuri mai reduse decât cele ale altor magazine.

În octombrie anul trecut, șefii de companii, inclusiv șefii Primark, Boots și WHSmith, i-au scris ministrei de interne de atunci, Suella Braverman, solicitând introducerea unei infracțiuni penale specifice pentru agresarea sau abuzarea personalului din magazine, în urma atacurilor asupra lucrătorilor.

Fondatorul Under Armour revine în funcția de CEO, provocând nemulțumire. Acțiunile scad abrupt, după o serie de retrogradări CITEȘTE ȘI Fondatorul Under Armour revine în funcția de CEO, provocând nemulțumire. Acțiunile scad abrupt, după o serie de retrogradări

Acest lucru ar permite ca incidentele violente împotriva lucrătorilor din magazine care efectuează verificări de vârstă sau previn furturile să fie considerate „agravate” și, prin urmare, pasibile de o pedeapsă mai severă, au spus ei.

De asemenea, Anglia și Țara Galilor ar urma exemplul Scoției, care a introdus o măsură similară în 2021.

EXCLUSIV FOTO Proprietarii Dedeman, avizați să demoleze Vama Chitila CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Proprietarii Dedeman, avizați să demoleze Vama Chitila

Un studiu al British Retail Consortium (BRC), care a organizat scrisoarea semnată de 90 de lideri de afaceri, a constatat că incidentele de violență și abuzuri față de lucrătorii din comerțul cu amănuntul aproape s-au dublat în anul financiar 2021-22, comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei.

S-a estimat că produse ]n valoare de aproximativ 953 de milioane de lire sterline au fost furate de la comercianții cu amănuntul.

În România, Primark, care a deschis în decembrie 2022 primul magazin local, operațiune anunțată din 2017 de Profit.ro ca fiind pregătită, și a suplimentat în vară prezența pe piața locală cu un nou magazin, în AFI Cotroceni, a decis să deschidă noul magazin, al treilea de pe piața locală, în a doua jumătate a anului 2024, în Timișoara.

Magazinul va fi deschis în Iulius Town Timișoara, urmând să aibă aproximativ 3.000 de metri pătrați de spațiu retail.

EXCLUSIV După 28 de ani de McDonalds, Paul Drăgan părăsește compania pentru un proiect antreprenorial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După 28 de ani de McDonalds, Paul Drăgan părăsește compania pentru un proiect antreprenorial

Recrutarea pentru noul magazin a început.

La nivel global, compania își propune să ajungă la 530 de magazine până în 2026 și are în prezent 436 de magazine în 16 piețe, România fiind a 15-a piață deschisă la nivel mondial.

Primark introduce măsuri împotriva hoților

Primul magazin din România, în ParkLake Shopping Centre, București. a presupus o investiție de 10 milioane de euro.

FOTO Fabrica de zahăr din Buzău, aparținând Agrana, amendată de ANPC CITEȘTE ȘI FOTO Fabrica de zahăr din Buzău, aparținând Agrana, amendată de ANPC

La deschidere au fost chemați atunci ambasadorul Irlandei în România și Horia Tomescu, viceprimar general al Municipiului București.

Primark introduce măsuri împotriva hoților

\ CITEȘTE ȘI "Rabla pentru electrocasnice" va fi regândit - Interdicție de participare pentru anumite persoane. "Practic, și-au bătut joc!". Semnal anterior la PROFIT NEWS TV

Șase luni mai târziu, retailerul a deschis un al doilea magazin în oraș, în centrul comercial AFI Cotroceni.

Pentru inaugurarea celor două magazine Primark din mall-urile Capitalei, ParkLake și AFI Cotroceni, Maciej Podwojski, director vânzări pentru Europa Centrală și de Est, spunea, într-o discuție cu Profit.ro, că „resursele investite sunt semnificative”. 

„Avem planuri de creștere foarte ambițioase pentru Europa Centrală și de Est, iar următoarele inaugurări din România sunt cruciale pentru extinderea noastră în regiune. Suntem încântați de potențialul pieței românești și căutăm mereu oportunități noi de a dezvolta rețeaua Primark”, afirmă acesta.

Restaurantele mai scapă o perioadă - Termenul până la care trebuie să schimbe meniurile, amânat. Șeful ANPC anterior: Seamănă cu Codul Penal adnotat. Au în meniu produse precum cotlet de zebră despre care pretind că sunt proaspete CITEȘTE ȘI Restaurantele mai scapă o perioadă - Termenul până la care trebuie să schimbe meniurile, amânat. Șeful ANPC anterior: Seamănă cu Codul Penal adnotat. Au în meniu produse precum cotlet de zebră despre care pretind că sunt proaspete

Magazinul din București este deservit de același depozit central din Republica Cehă care aprovizionează țări precum Polonia sau Germania”, precizează Maciej Podwojski.

Primark introduce măsuri împotriva hoților

Nestle - investiție rară în Ucraina CITEȘTE ȘI Nestle - investiție rară în Ucraina

Primul magazin Primark a fost inaugurat la Dublin în urmă cu mai bine de 50 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
primark
primark românia
primark parklake