Producătorul Aqua Carpatica, controlat de Jean Valvis, și-a majorat profitul de peste 7 ori anul trecut

Producătorul Aqua Carpatica, controlat de Jean Valvis, și-a majorat profitul de peste 7 ori anul trecut
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 12 aug 2017

Producătorul apei minerale Aqua Carpatica, Carpathian Springs, care activează de 17 ani pe piața locală, a încheiat anul trecut cu un profit net de aproximativ 42 milioane de lei, de peste 7 ori mai ridicat față de anul precedent, în condițiile unei creșteri de 55% a afacerilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Compania este deținută de antreprenorul elvețian de origine greacă Jean Valvis, acționar la firma de asigurări Garanta.

Afacerile companiei au totalizat anul trecut peste 154 milioane de lei, cu o creștere de 55% față de 2015, când au fost de aproximativ 100 milioane de lei.

Jean Valvis își desființează o firmă fără suficienți angajați și utilaje pentru exploatarea propriilor terenuri CITEȘTE ȘI Jean Valvis își desființează o firmă fără suficienți angajați și utilaje pentru exploatarea propriilor terenuri

Carpathian Springs a înregistrat anul trecut un profit net de peste 7 ori mai mare față de 2015, când a avut un câștig net de peste 5,7 milioane de lei, de 20 ori mai mare față de anul precedent. În 2014, compania a raportat o cifră de afaceri de aproape 70 milioane de lei și un profit net de peste 270.000 de lei.

Anul trecut, compania avea 174 de angajați.

Brandul de apă minerală românesc este exportat în mai mult de zece țări, printre care Marea Britanie, Japonia, China, toate țările Golfului (Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kuweit, Bahrain, Arabia Saudită, Oman), Rusia, Republica Moldova, Germania, Ungaria, Spania, Australia, Finlanda.

În Statele Unite, Aqua Carpatica este distribuită, din iulie 2015, în lanțul Sprouts Farmers Market (peste 200 de magazine ce operează în 12 state, având un număr de 18.000 angajați) ce comercializează produse proaspete și organice. În 2016, producătorul apei minerale a anunțat că Aqua Carpatica va fi distribuită și în lanțul de magazine Whole Foods Market, cu vânzări de 14,6 miliarde de dolari anul trecut.

Carpathian Springs, fondată în anul 2000, este membră a grupului Valvis Holding, deținut de antreprenorul elvețian de origine greacă Jean Valvis.

Valvis Holding cuprinde Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Dorna Agri și AgroElectrica. Prin Dorna Agri, Valvis exploatează circa 8.000 de hectare teren în Călărași.

viewscnt
Afla mai multe despre
aqua carpatica
valvis holding
retail
afaceri