Proprietarul Bergenbier preia marca Miller și participația SABMiller la MillerCoors pentru 12 mld. dolari

Proprietarul Bergenbier preia marca Miller și participația SABMiller la MillerCoors pentru 12 mld. dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 nov 2015

SABMiller, proprietarul Ursus Breweries, a anunțat miercuri vânzarea operațiunilor internaționale sub marca Miller și a participației deținute la compania americană MillerCoors către proprietarul Bergenbier, Molson Coors Brewing, pentru 12 miliarde de dolari. Tranzacția face parte din acordul prin care SABMiller va fi preluată de Anheuser-Busch InBev (AB InBev), în schimbul sumei record de 71 miliarde lire sterline (107 miliarde dolari).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Molson Coors Brewing, cu sediul la Denver, SUA, va cumpăra participația de 58% deținută de SABMiller la compania mixtă MillerCoors, precum și portofoliul internațional al Miller, prezent în 25 de țări, printre care Canada, Columbia, România, Cehia, Ecuador, Mexic, Panama, Rusia, Marea Britanie și Africa de Sud, potrivit unui anunț al SABMiller.

În urma tranzacției, Molson Coors, care va deține și drepturile de vânzare în SUA pentru toate mărcile aflate în prezent în portofoliul MillerCoors, inclusiv al produselor importate, precum Peroni și Pilsner Urquell, va deveni al doilea cel mai mare producător de bere la nivel mondial, cu o cotă de piață de 25%, scrie MarketWatch.

Tranzacția este condiționată de finalizarea preluării SABMiller de către numărul unu mondial AB InBev.

AB InBev a anunțat miercuri acordul formal pentru achiziția rivalului SABMiller, operațiune care include plata în numerar a 44 lire pentru fiecare acțiune SABMiller și un schimb ce titluri și care evaluează SABMiller la 71 miliarde lire sterline. Înțelegerea de principiu a fost încheiată pe data de 13 octombrie, după săptămâni de negocieri intense, în timpul cărora SABMiller a respins patru oferte de la AB InBev, din cauza prețului prea mic.

SABMiller, al doilea producător de bere la nivel mondial, produce peste 150 mărci de bere, printre care se numără Grolsch, Pilsner Urquell și Peroni.

În România, compania este prezentă prin Ursus Breweries, numărul unu pe piața locală a berii.

Ursus Breweries are trei fabrici de bere - în Brașov, Buzău și Timișoara și o linie de producție de capacitate mică în Cluj - și 1.500 de angajați. Portofoliul Ursus Breweries cuprinde mai multe mărci românești cum sunt Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Stejar, Azuga, dar și branduri internationale ca Redd's, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch și Pilsner Urquell.

Bergenbier, aflată în portofoliul Molson Coors, este a treia mare companie producătoare de bere din România. Între 2004 și 2009, Bergenbier a fost deținută de InBev, companie creată prin fuziunea berarului belgian Interbrew cu AmBev (Brazilia), devenită ulterior AB InBev.

Bergenbier are o fabrică de bere la Ploiești și aproximativ 600 de angajați. Portofoliul companiei include, pe lângă berea Bergenbier, mărcile Noroc, Beck’s, Staropramen, Stella Artois, Lowenbrau, Leffe și Hoegaarden.

viewscnt
Afla mai multe despre
sabmiller
molson coors
ursus
ab inbev
bergenbier
vanzare