România rămâne statul UE cu cele mai mici prețuri la alimente și băuturi non-alcoolice

România rămâne statul UE cu cele mai mici prețuri la alimente și băuturi non-alcoolice
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 iun 2020

Românii plătesc în continuare cele mai mici prețuri pentru alimente și băuturi non-alcoolice la nivelul Uniunii Europene, potrivit datelor Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

O analiză privind evoluția din 2019 a prețurilor pentru un coș comparabil de alimente și băuturi non-alcoolice relevă că România rămâne statul cu cele mai mici prețuri, acestea fiind cu 34% sub media UE. Prețurile au stagnat comparativ cu anul trecut.

La polul opus, danezii plătesc cele mai piperate prețuri, cu 29% peste media UE, urmată de Luxemburg și Austria, ambele cu prețuri mai mari cu 24% decât media la nivelul blocului comunitar.

Mosi-Oa-Tunya Cigars, “fumul tunător”, primul producător de trabucuri rulate manual din Zimbabwe, vine în România, vizând o poziție de lider pe piața trabucurilor premium CITEȘTE ȘI Mosi-Oa-Tunya Cigars, “fumul tunător”, primul producător de trabucuri rulate manual din Zimbabwe, vine în România, vizând o poziție de lider pe piața trabucurilor premium

Coșul de alimente include, printre altele, pâine și cereale, carne, pește, lapte, brânză, ouă, ulei, fructe și legume, precum și băuturi non-alcoolice.

Alături de România, pe lista statelor cu prețuri semnificativ sub media UE se mai află Polonia (70% din media UE), Bulgaria (78%), Lituania (82%) și Ungaria (85%).

În ceea ce privește băuturile alcoolice și tutunul, Bulgaria are cele mai mici prețuri (cu 38% sub media europeană), urmată de Polonia (36% sub medie) și România și Ungaria (ambele cu 35% sub medie).

Prețurile la restaurante și hoteluri sunt cele mai scăzute în Bulgaria (cu 55% sub media UE) și România (46% sub medie), statele cu cele mai ridicate prețuri fiind Danemarca (59% peste medie) și Suedia și Finlanda (ambele cu 33% peste medie).

Îmbrăcămintea este cu 28% mai ieftină în România comparativ cu media UE, în timp ce electronicele sunt doar cu 3% mai ieftine.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi alimente
eurostat
tigari
bauturi non-alcoolice
cos alimente