Terasele din dreptul clădirilor cu fațade degradate din Centrul Istoric din București - interzise

Terasele din dreptul clădirilor cu fațade degradate din Centrul Istoric din București - interzise
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2021

Avizarea teraselor în Centrul Istoric va fi interzisă în dreptul clădirilor cu fațade degradate, pentru care proprietarii nu au asigurat efectuarea lucrărilor de reparații curente și consolidare, prevede un proiect de hotărâre adoptat în ședința de miercuri a Consiliului General al Municipiului București, cu 33 de voturi "pentru", 18 "împotrivă" și 2 abțineri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Inițiativa prevede modificarea HCGMB 114/2016 privind Regulamentul de organizare și funcționare a teraselor în zonele protejate și în perimetrul Centrului Istoric București. Până în prezent, avizarea teraselor era interzisă doar în dreptul clădirilor "cu fațade semnificativ degradate, cu pericol de prăbușire a elementelor decorative, tencuieli", scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Conform proiectului: "avizarea teraselor este interzisă în dreptul clădirilor cu fațade degradate, pentru care proprietarii, persoane fizice sau juridice și titularii dreptului de administrare sau ai altor drepturi reale asupra clădirilor nu au asigurat efectuarea lucrărilor de reparații curente, întreținere, consolidare și, după caz, reabilitarea energetică a anvelopei și/sau acoperișului, în condițiile legii".

Constatarea și aplicarea sancțiunilor se va face de către reprezentanții Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București, care va informa în același timp și structura avizatoare din cadrul PMB.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost adoptat un amendament propus de către consilierul municipal PNL George Nicolaie, conform căruia:

- este permisă amplasarea de mobilier de terase, umbrele, pergole ușoare, fără elemente de fundare care să deterioreze carosabilul, precum și amplasarea de jardiniere mobile, cu plante ornamentale verzi, fără a obtura accesul în zonă;

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

- pe perioada evenimentelor sportive este permisă amplasarea de ecrane tv în perimetrul teraselor, în scopul urmăririi evenimentelor sportive în cauză. Pe parcursul transmisiunilor sportive, se va avea grijă ca nivelul de zgomot să nu perturbe vecinătățile imediate.

Liderul grupului PSD, Aurelian Bădulescu, și-a exprimat îndoiala în ce privește aplicabilitatea proiectului de hotărâre, adăugând că reprezentanții Poliției Locale vor trebui să stabilească dacă o fațadă este sau nu corespunzătoare. El a apreciat că măsura îi afectează pe cei din domeniul HoReCa.

George Nicolaie a replicat că Poliția Locală va face doar o notă de constatare, care va fi transmisă departamentului de urbanism din PMB, unde se va lua decizia finală.

Potrivit vechilor prevederi, "avizarea teraselor este interzisă în dreptul clădirilor cu fațade semnificativ degradate, cu pericol de prăbușire a elementelor decorative, tencuieli. Constatarea asupra stării fațadelor și elementelor decorative se realizează de către Direcția Centru Istoric, Compartimentul Supraveghere și Control din Poliția Locală a Municipiului București care va elabora și transmite structurii avizatoare un raport în acest sens în cel mult zece zile de la solicitarea avizării de către beneficiar".

viewscnt
Afla mai multe despre
terase
centru vechi