Vânzările Coca-Cola HBC au scăzut cu 2,7% în primul trimestru din cauza fluctuațiilor valutare

Vânzările Coca-Cola HBC au scăzut cu 2,7% în primul trimestru din cauza fluctuațiilor valutare
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2016

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a raportat vineri o scădere de 2,7% a veniturilor din vânzări, până la 1,32 miliarde de euro, în primul trimestru din acest an, din cauza deprecierii monedelor emergente și a aprecierii monedei euro, informează un comunicat de presă al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În schimb, numărul unităților vândute a crescut ușor, cu 0,1%, până la 439,6 milioane lăzi.

"Am avut un început bun al anului, în linie cu planurile noastre...Suntem încurajați de creșterea volumului pe piețele emergente și în curs de dezvoltare", a declarat directorul general de la Coca-Cola HBC, Dimitris Lois.

Potrivit companiei, creșterea bună înregistrată în Nigeria, România și Polonia a compensat performanțele slabe din Rusia. "În România volumele au crescut pentru al cincilea trimestru consecutiv. Am înregistrat creșteri bune pe toate categoriile", se arată în comunicatul companiei.

Cel mai mare magazin din lume al grupului Lego, inaugurat miercuri, la Shanghai CITEȘTE ȘI Cel mai mare magazin din lume al grupului Lego, inaugurat miercuri, la Shanghai

Coca-Cola HBC a fost înființată în Grecia în anul 1969 dar în 2013 a decis să-și mute sediul fiscal din Grecia în Elveția și, de asemenea, a decis ca listarea principală a acțiunilor să se realizeze la Bursa de la Londra, în ideea de a-și îmbunătăți accesul la piețele de capital.

Operațiunile Coca-Cola HBC acoperă 28 de țări, majoritatea din Europa, deservind peste 560 de milioane de oameni. Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari și deține trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul țării, localizate în Ploiești, Timișoara și Vatra Dornei. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
coca-cola hbc