Vinul zilei: un Chardonnay din sud-vestul Olteniei, un vin complex, maturat în lemn și realizat într-un stil californian, de "Lume Nouă"

Vinul zilei: un Chardonnay din sud-vestul Olteniei, un vin complex, maturat în lemn și realizat într-un stil californian, de "Lume Nouă"
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 3 mai 2024

Chardonnay Premium 2022 de la Crama Oprișor este un vin elegant și complex. Fructuozitatea și personalitatea soiului sunt frumos echilibrate de aromele de vanilie și de onctuozitatea generată de maturarea în butoaiele de stejar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Corpolent, cu o structură bine echilibrată, Chardonnay Premium 2022 este potrivit pentru degustare la 10-12 grade Celsius, alături de orice preparat din carne albă.

Răzvan Avram: “Un Chardonnay 100%, din sud-vestul Olteniei (comuna Oprișor, județul Mehedinți), un vin complex și complicat, maturat în lemn și realizat într-un stil californian, de “Lume nouă”. Culoare galben pai și nas sofisticat, cu fagure de miere, anason și tonuri de fum. Corp masiv, textură compactă, aciditate vie și alcool bine evidențiat (13,5%). Gust plin, cu pară bergamotă, lime și grapefruit alb, la care se adaugă senzații de patiserie fină și impresii saline. Postgust intens, cu o bună prospețime și note exotice de coajă de portocală, vanilie și mentă.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin