Vinul zilei: un Malbec cotat cu 91 puncte James Suckling, cu arome olfactive de cireșe, prune și mure, la care se adaugă pe palat note de fructe de pădure, vanilie, cardamom și piper

Vinul zilei: un Malbec cotat cu 91 puncte James Suckling, cu arome olfactive de cireșe, prune și mure, la care se adaugă pe palat note de fructe de pădure, vanilie, cardamom și piper
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 25 mai 2024

Trumpeter Malbec 2022 este un vin roșu intens, cu taninuri catifelate, propunerea Rutini Wines, companie situată în regiunea Mendoza, Uco Valley, Argentina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Familia Rutini are o lungă istorie în domeniul viticol, istorie începută încă din secolul 19, în Italia, atunci când Francisco Rutini producea vinuri pentru locuitoriii orășelului său natal, Ascoli Piceno. Când singurul său fiu, Felipe Rutini, a emigrat în Argentina, acesta a dus mai departe munca tatălui său.

În 1885, Felipe a fondat compania Bodega La Rural, devenind un pionier în acest domeniu în Alto Valle de Uco. Astăzi, managerul Rutini Wines este Mariano di Paola, o personalitate cheie în industria viticolă din Argentina și unul dintre primii 30 de vinificatori din lume.

Trumpeter Malbec 2022 este un roșu intens, cu o textură catifelată, un vin care scoate în evidență mai întâi note olfactive de flori, prune, coacăze negre, căpșuni și cireșe, în vreme ce, pe palat, întâlnim note de fructe de pădure, vanilie, urmate în postgust de nuanțe de cardamom și piper. Degustați acest vin la 15-18 grade Celsius, alături de preparate cu carne.

Diana Pavelescu: “Rutini este o cramă înființată la poalele Anzilor la începutul sec. XX cu suprafețe de viță de vie situate la altitudini situate între 1000-1500 m, una dintre primele crame din Uco Valley. Solul pietros, umiditatea scăzută, irigația controlată și diferențele mari de temperatură dintre zi și noapte fac din această zonă una de excepție în care Malbecul s-a adaptat perfect și produce vinuri de excepție. Mirosul pregnant de cireșe, prune, mure și zmeură, coapte și proaspăt culese, domină notele fine de lemn dulce și scorțișoară, ce ar putea fi cu ușurință notele unui parfum de milonga. Vinul a fost maturat în butoaie de stejar francez și american, noi, la prima utilizare într-o proporție de 60%, restul în baricuri  la a 2a și a 3a utilizare. Aceasta conferă vinului echilibru și voluptate. Un vin suculent, cărnos, foarte intens, viguros și proaspăt în același timp, precum ritmul tangoului. Taninurile ridicate și coapte se potrivesc perfect concentrației de fructuozitate și alcoolului moderat. Persistența lui îmi amintește perfect de seara petrecută La Catedral del Tango în Buenos Aires.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin