Vinul zilei: un Negroamaro din regiunea Salento, cu arome de ierburi mediteraneene, lemn dulce, prune, cireșe, mure și afine. Un vin care merge perfect cu paste carbonara

Vinul zilei: un Negroamaro din regiunea Salento, cu arome de ierburi mediteraneene, lemn dulce, prune, cireșe, mure și afine. Un vin care merge perfect cu paste carbonara
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 19 mar 2024

Roccamora Negroamaro 2021 de la Schola Sarmenti este un vin roșu liniștit, care dezvăluie note principale de fructe roșii, condimente și tutun.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Crama Schola Sarmenti a fost fondată în 1999, vinurile realizate aici conturând fidel caracteristicile terroir-ului din Salento, Puglia. "Orice vin spune o poveste" este filosofia Cramei Schola Sarmenti, iar viticultura este văzută ca o formă de artă asociată pământului și caracteristicilor locului.

Recomandarea de astăzi, Sarmenti Roccamora Negroamaro 2021  dezvăluie arome de condimente, fructe roșii și tutun. Cu o structură elegantă și catifelată, vinul scoate în evidență un corp bine echilibrat, fiind potrivit pentru degustare la o temperatură de 14-16 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie sau paste.

Diana Pavelescu: “Ne-am mai întâlnit cu vinurile de la Schola Sarmenti, o cramă dedicată conservării soiurilor locale specifice zonei Salento. Am acum în față Roccamora, un Negroamaro despre care nu aș putea să spun că este tipic. Aromele sunt intense de ierburi aromate mediteraneene, lemn dulce, fructe supracoapte, prune, cireșe, mure, afine pe cale de a se usca, chiar puțin prăfuite. Un parfum aparte, e ceea ce te aștepți de la o zonă caldă precum aceasta de unde provine acest vin. Gustativ însă te surprinde cu prospețime, fructe proaspete, prune cu precădere, dar și niște mure amestecate cu porumbe. Taninurile sunt ferme, dar crude încă, aciditatea medie, cu o  fructuozitate dominantă. Este un vin simplu de înțeles și ușor de băut la o masă de prânz cu paste carbonara.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin