Vinul zilei: un Negru de Drăgășani bine conturat, cu note olfactive de cireșe negre, mure, violete și, pe palat, cu arome de lemn dulce, vanilie, cuișoare și piper negru

Vinul zilei: un Negru de Drăgășani bine conturat, cu note olfactive de cireșe negre, mure, violete și, pe palat, cu arome de lemn dulce, vanilie, cuișoare și piper negru
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 7 feb 2024

Avincis Negru de Drăgășani 2019 este un vin roșu savuros, bine conturat, cu valențe de capodoperă, pe care trebuie să îl încerci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Istoria Avincis începe încă din 1927, atunci când Maria și Iancu Râmniceanu, ofițer al Armatei Române, au cumpărat în Drăgășani un conac înconjurat de vii. În 2007, strănepoata lor, Cristina, împreună cu soțul, Valeriu Stoica, au decis să continue tradiția de familie.

Astăzi, Avincis stă sub semnul tradiției, dar și al modernității, vinurile produse aici fiind premiate și apreciate la târgurile internaționale.

Deși numele poate duce cu gândul la ceva misterios, izvorât din povești vechi cu final întunecat, Avincis Negru de Drăgășani 2019 este de fapt un basm catifelat, un vin bine conturat, cu coperte violet închis, care te fac să îl deguști cu mirare și interes. Are buchet de violete, cireșe negre și afine, ușor condimentat. Gustul său te duce în coșul cu cireșe și dacă te cufunzi în amintiri și narațiune, nuanțele de piper proaspăt îți readuc realitatea în prim plan. Foarte potrivit pentru visare, cărnuri înăbușite în vin și seri de calitate.

Diana Pavelescu: “Podgoria Drăgășani este una privilegiată datorită terroir-ului și a microclimatului creat de râul Olt ce permite obținerea unor vinuri de excepție. Negru de Drăgășani este o încrucișare între Negru Vârtos - un soi ancestral - și Saperavi, omologat de Stațiunea de Cercetare de la Drăgășani în anii 90. Culoarea intensă și aromele de cireșe negre, mure sălbatice, afine și violete, alături de lemn dulce, vanilie, cuișoare și piper, complexe și apetisante, te invită la o cunoaștere amănunțită a vinului din pahar. Un vin catifelat cu taninuri ridicate, însă foarte bine coapte și moi. Arome proaspete de cireșe roșii și negre, chiar și vișine, un gust cărnos și suculent, bine condimentat cu piper negru. Un vin pe care l-am oferit cu încredere vizitatorilor străini interesați să cunoască soiuri românești.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin