Vinul zilei: un Prosecco cu arome intense de pere Williams și mere Golden, combinate cu note de citrice și flori albe de vară. Un vin ușor de asociat cu zile însorite și “dolce far niente

Vinul zilei: un Prosecco cu arome intense de pere Williams și mere Golden, combinate cu note de citrice și flori albe de vară. Un vin ușor de asociat cu zile însorite și “dolce far niente
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 11 apr 2024

Vinul de astăzi, Borgo Molino Prosecco Extra Dry, este un vin savuros, bine structurat, un exemplu de Prosecco “de predat la școala de vin”, după cum spune Diana Pavelescu, expert Unvinpezi.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Crama Borgo Molino a fost fondată în 1922, în regiunea Marca Trevigiana, Treviso, pe dealurile din Conegliano și Valdobbiadene. Sergius Nardin este cel care a dezvoltat crama și a transmis apoi fiilor săi dragostea pentru vinuri, dar și experiența acumulată în atâția ani.

Recomandarea noastră, Borgo Molino Prosecco DOC Treviso Extra Dry, este obținut din struguri Glera și cucerește cu perlajul fin, persistent. Vinul scoate în evidență arome de mere golden și pere Williams, în vreme ce gustul rotund dezvăluie o prospețime savuroasă și o aciditate vioaie. Degustați acest prosecco la 6-8 grade Celsius, fiind perfect ca aperitiv sau alături de preparate ușoare.

Diana Pavelescu: “Un soi de repetiție pentru vară, băut pe terasă, învăluit de razele calde ale soarelui domolit de un vânt obraznic. Un exemplu de prosecco pentru predat la școală, la școala de vin, cu arome intense de pere Williams și mere Golden, combinate cu flori albe de vară. Exact așa cum te aștepți de la un prosecco, însă acesta vine cu o aciditate vioaie și arome de citrice, ce echilibrează perfect cele 15g de zahăr/litru care pur și simplu nu se simt atunci când vinul este bine răcit. Este clar obținut din Glera, conform apelațiunii, DOC Treviso, cu o fermentație secundară de 45 de zile în agratofoare rezultând astfel un vin bine definit, cu un perlaj fin, echilibrat și fructuos, cu o prospețime incredibilă și un post gust puțin amar.  Un vin ușor de asociat cu zile toride și ”dolce far niente”!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin