Vinul zilei: un roșu abordabil, din Grenache, Syrah și Mourvedre, cu textură fluidă, aciditate medie și note de fructe negre și mirodenii. Un vin care deschide apetitul și cheful de conversație

Vinul zilei: un roșu abordabil, din Grenache, Syrah și Mourvedre, cu textură fluidă, aciditate medie și note de fructe negre și mirodenii. Un vin care deschide apetitul și cheful de conversație
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 14 mar 2024

Domaine les Cassanets Sélection Parcellaire Cotes du Rhone 2022  este un vin roșu savuros, cu o structură bine echilibrată, taninuri mătăsoase și elegante, obținut din struguri Grenache 80%, Syrah 15% și Mourvedre 5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vinul de astăzi a obținut medalia de Aur la Concours International de Lyon 2023.

Vinificatorii din regiunea Chateauneuf du Pape s-au reunit sub numele Cellier des Princes încă din 1925. După zeci de ani în care brandul a căzut în anonimat, în 2005 are loc o relansare a companiei, vinificatorii începând din nou să producă și să vândă vinuri direct, sub același nume. În mai puțin de 10 ani, vânzările Cellier des Princes au crescut simțitor, iar vinurile acestui brand au ajuns să fie recunoscute și apreciate peste tot în lume. 

Domaine Les Cassanets aparține familiei Bressy, aflată la cea de-a treia generație de producători de vin. Domeniul situat în Courthezon, sud-estul Franței, la câțiva metri de Chateauneuf du Pape, face parte din Cellier des Princes.

Domaine Les Cassanets Sélection Parcellaire Cotes du Rhone 2022 este catifelat pe palat, complex și cu un final lung, condimentat. Degustați acest vin la 14-16 grade Celsius, alături de vânat, preparate mediteraneene sau mâncăruri cu sos.

Mihai Oprea: “Chiar dacă e franțuzesc, din sud, vinul acesta strigă "tapas" din toți… taninii. E abordabil, cu o textură fluidă, aciditate medie și note de fructe negre și mirodenii ce deschid apetitul și cheful de conversație. E genul de vin de "pus țara la cale", cu gura plină, paharul în dreapta și gesturi largi, pentru explicații încurcate ce au pierdut șirul de la începutul propoziției.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin