Vinul zilei: un spumant argentinian obținut din Chardonnay și Pinot Noir, cu arome de plăcintă cu mere și pere, asezonată cu migdale și coajă de lămâie

Vinul zilei: un spumant argentinian obținut din Chardonnay și Pinot Noir, cu arome de plăcintă cu mere și pere, asezonată cu migdale și coajă de lămâie
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 mai 2024

San Felipe Extra Brut de la Bodega La Rural - Rutini Wines, este un vin spumant obținut din struguri Chardonnay și Pinot Noir.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Bodega La Rural a fost fondată în 1885 de către Felipe Rutini în regiunea Mendoza, Argentina. În prezent, Bodega La Rural este unul dintre cei mai importanți producători de vinuri argentiniene. În anii '90, crama a fost complet renovată, fără a-și pierde arhitectura tipică secolului al XIX-lea.

Vinul de astăzi, San Felipe Extra Brut, scoate în evidență note de mere coapte, nuci și citrice. Perlajul fin și gustul proaspăt fac din acest vin o alegere excelentă pentru momentele festive. Savurați vinul la 10-12 grade Celsius, alături de aperitive, stridii, produse de patiserie cu cremă sau crumble de pere.

Diana Pavelescu: “Ne aflăm în plin sezon de vinuri răcoritoare, fizzy dacă se poate. De la poalele Anzilor, Bodega La Rural, fondată de familia Rutini – Don Felipe, ne prezintă un spumant extra brut, fermentat după metoda Charmat, în rezervor. Chardonnay și Pinot Noir în proporții egale au petrecut patru luni pe drojdie și, ca urmare, aromele intense de plăcintă cu mere și pere asezonată cu migdale și coajă de lămâie sunt completate de note de autoliză, aluat și coajă de pâine. Gustativ, structura puternică a Chardonnay-ului potențează fructuozitatea Pinot Noir-ului și simțim o mineralitate vibrantă și cremoasă, cu arome de grapefruit și lămâie, cu un post gust persistent. Dacă este să te iei după miros te aștepți la un vin mai greu și mai așezat însă gustativ te surprinde cu vioiciunea lui, ceea ce îl face perfect adaptabil oricărei asocieri. De preferat cu mult soare.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin