Whirlpool, numărul unu pe piață, va concedia 500 de angajați din Europa

Whirlpool, numărul unu pe piață, va concedia 500 de angajați din Europa
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 ian 2017

Producătorul american de electrocasnice Whirlpool, numărul unu pe piața mondială de profil, își va închide fabrica de uscătoare de rufe din Franța și va restrânge producția la unitatea similară din Marea Britanie, compania urmând să concedieze circa 500 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul unui program ce vizează reorganizarea producției de uscătoare de rufe în regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), Whirlpool a anunțat că fabrica de la Amiens, din nordul Franței, va fi închisă până în 2018, în timp ce unitatea similară din orașul britanic Yate va produce doar uscătoare destinate pieței locale.

Producția de uscătoare pentru cumpărătorii din afara Marii Britanii va fi concentrată la fabrica Whirlpool din Lodz, Polonia.

IKEA recheamă un produs vândut în București, clienții primesc banii înapoi CITEȘTE ȘI IKEA recheamă un produs vândut în București, clienții primesc banii înapoi

Măsurile ar urma să afecteze aproximativ 500 de angajați din regiune, potrivit companiei, care estimează cheltuieli cu restructurările în sumă de 88 milioane de dolari, sub valoarea estimată anterior, de 200 milioane de dolari.

Whirlpool, care deține mărci precum Indesit și Ariston, are aproximativ 24.000 de angajați și 15 unități de producție în regiunea EMEA.

viewscnt
Afla mai multe despre
whirlpool
emea
angajati
concedieri
restructurare
amiens
yate