Românii încep să meargă și spre teatru online. Cum poți vedea o piesă pe net și chiar discuta cu actorii

Românii încep să meargă și spre teatru online. Cum poți vedea o piesă pe net și chiar discuta cu actorii
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2024

Teatrul online, cu spectacole care pot fi vizionate în regim de LIVE, a înregistrat o tendință de creștere constantă în ultimii trei ani, atât în România, cât și la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Creat în pandemie pentru a rezolva problema accesului limitat la spectacolele de teatru, platforma piciordeplay.ro a depășit 10.000 de utilizatori, care au vizionat cel puțin un spectacol de teatru, și a adunat circa 50 de spectacole de teatru transmise.

Undă verde - SD Worx cumpără liderul pieței românești de soluții software dedicate departamentelor de resurse umane CITEȘTE ȘI Undă verde - SD Worx cumpără liderul pieței românești de soluții software dedicate departamentelor de resurse umane

Platforma funcționează prin intermediul tehnologiei de streaming live și video on demand. La final, artiștii rămân pe scenă și discută cu spectatorii online prin intermediul chat-ului.

Publicul de teatru online este împărțit astfel: 25.8% în Bucureșți, 35.6% în alte orașe ale României și 38.6% în diaspora.

“Asistăm în ultimii ani la o digitalizare masivă în toate domeniile, iar teatrul este unul dintre ele. Conceptul de teatru online nu este un fenomen nou, dar a câștigat o popularitate fără precedent și o adevărată relevanță în ultimii ani”, a declarat Alexandru Aramă, co-fondator.

viewscnt
Afla mai multe despre
teatru online