SoftBank Group preia producătorul britanic de cipuri ARM Holdings cu 32 miliarde dolari

SoftBank Group preia producătorul britanic de cipuri ARM Holdings cu 32 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2016

SoftBank Group, din Japonia, a convenit preluarea producătorului britanic de cipuri ARM Holdings pentru 24,3 miliarde de lire sterline (32 miliarde dolari), tranzacție prin care va dobândi practic o parte din majoritatea dispozitivelor mobile din lume și din viitoarele aparate electrocasnice conectate la Internet, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania japoneză, puternică pe piața media și de telecomunicații, a oferit 1.700 de pence în numerar pe acțiune, cu 43% mai mult față de cotația de la închiderea de vineri, potrivit unui comunicat publicat luni.

Tranzacția este cea mai mare efectuată vreodată de SoftBank, care, sub conducerea președintelui Masayoshi Son, a cumpărat participații la operatorul wireless Sprint și la compania de comerț electronic Alibaba Group, arată news.ro.

SoftBank va dobândi controlul asupra unui lider în industria cipurilor pentru dispozitivele mobile, care primește redevențe de la clienți precum Apple, Samsung sau Qualcomm.

Guvernul nu susține neimpozitarea salariilor tinerilor până în 25 de ani. Măsura ar fi discriminatorie față de alți tineri și nu ar trata corect toți investitorii CITEȘTE ȘI Guvernul nu susține neimpozitarea salariilor tinerilor până în 25 de ani. Măsura ar fi discriminatorie față de alți tineri și nu ar trata corect toți investitorii

Acordul reprezintă cea mai mare preluare a unei companii britanice anunțată după votul pentru Brexit de la referendumul din luna iunie și are loc după deprecierea lirei sterline față de yen.

SoftBank s-a angajat să mențină sediul central și conducerea de vârf a ARM la Cambridge și să dubleze numărul de angajați din Marea Britanie, în cinci ani.

Achiziția va fi finanțată în numerar și prin împrumuturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbank
preia