Startup-ul românesc Nordensa atrage o finanțare de 1,65 milioane euro. Compania vrea să revoluționeze descoperirea de talente din fotbal

Startup-ul românesc Nordensa atrage o finanțare de 1,65 milioane euro. Compania vrea să revoluționeze descoperirea de talente din fotbal
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2024

Startup-ul românesc Nordensa, care vrea să revoluționeze descoperirea de talente din fotbal printr-o platformă bazată pe suporteri, a obținut 1,65 milioane EUR printr-o rundă de finanțare seed, potrivit TechStartups.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma rundei de finanțare, Nordensa a adăugat Consiliului Consultativ câteva nume importante din industrie, ca Alan Pace, proprietarul clubului Burnley FC, și Chris Kay, directorul de Marketing al Manchester City FC.

 Shanghai Electric Hongkong a intrat în România CITEȘTE ȘI Shanghai Electric Hongkong a intrat în România

Banii au venit de la mai mulți investitori, printre care fondurile de investiții Vertical Seven Group, Cabrio Investment și compania DMA Development, potrivit Sifted.

Firma românească a fost fondată în anul 2022 și are sediul la Cluj-Napoca. Nordensa propune o platformă prin care fanii pot cumpăra acțiuni în contractele „trial” ale jucătorilor de fotbal. Acești jucători sunt selectați cu atenție de către recrutori din Premier League și Bundesliga, arată StartUp Cafe.

Investitorii au posibilitatea de a câștiga până la 8% din câștigurile jucătorului în următorii cinci ani, distribuite tuturor suporterilor.

În viitor, startup-ul intenționează să anunțe parteneriate cu mai multe cluburi și academii europene. De asemenea, vor să se extindă în noi teritorii și vor să adauge mai multe sporturi în platformă.

Cu o evaluare curentă de 15 milioane EUR, Nordensa inițiază o rundă Bridge pentru a obține o finanțare suplimentară de 1,5 milioane EUR, pregătind calea pentru o rundă Seria A mai târziu anul acesta, în timpul căreia 20% din companie va fi disponibilă pentru noi investitori.

Gigantul Siemens cumpără o unitate de producție din Oradea CITEȘTE ȘI Gigantul Siemens cumpără o unitate de producție din Oradea

Adrian Docea, omul din spatele Nordensa, este originar din Alba-Iulia, are un master în publicitate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a mai fondat firma de branding de startup-uri Heraldist în anul 2014, potrivit datelor de pe LinkedIn.

În luna februarie, Nordensa Football a atras o finanțare de aproape 500.000 de euro de la Vertical Seven Group (VSG), fond de investiții al antreprenorilor Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu, Cabrio Investment, vehiculul de investiții controlat de soții Delia Alina și Voicu Oprean (fondatorul AROBS), DMA Development și Andras Kovari, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

În luna august 2023, Profit.ro a anunțat că Nordensa Football a atras finanțări totale de 750.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nordensa
bani
fotbal