SUA aprobă vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România

SUA aprobă vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2024

SUA aprobă vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România, evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari. Achiziția va asigura înzestrarea aeronavelor multirol F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române. ”Accesul Forțelor Aeriene Române la capabilități aer-aer de ultimă generație contribuie semnificativ la creșterea siguranței spațiului aerian național și aliat și asigură un înalt grad de interoperabilitate cu structurile similare ale Armatei SUA", afirmă ministrul Apărării Angel Tîlvăr.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a salutat anunțul recent prin care Statele Unite ale Americii aprobă vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România, evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari americani”, anunță MApN.

Aproape 1.000 de localități, inclusiv sate, vor fi conectate la rețele de internet de mare viteză, într-un proiect de 100 milioane euro. Oportunități pentru firme de orice dimensiune CITEȘTE ȘI Aproape 1.000 de localități, inclusiv sate, vor fi conectate la rețele de internet de mare viteză, într-un proiect de 100 milioane euro. Oportunități pentru firme de orice dimensiune

Achiziția va asigura înzestrarea aeronavelor multirol F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române cu cea mai avansată versiune a rachetei AIM-9X Sidewinder – Block II care este operată, în prezent, de armata americană, scrie News.ro.

„Accesul Forțelor Aeriene Române la capabilități aer-aer de ultimă generație contribuie semnificativ la creșterea siguranței spațiului aerian național și aliat și asigură un înalt grad de interoperabilitate cu structurile similare ale Armatei SUA", a declarat Angel Tîlvăr.

Programul de înzestrare include și pachetul de suport logistic, respectiv capete de ghidare de rezervă, rachete de instruire, instruire personal, asistență tehnică, documentație tehnică și servicii de transport, astfel încât să fie asigurată o capabilitate completă pentru Forțele Aeriene Române.

„Statele Unite rămân angajate în mod esențial în consolidarea posturii de apărare și descurajare a oricărei agresiuni în zona Mării Negre. Armata României va continua să acționeze pentru consolidarea dimensiunii de apărare și securitate a parteneriatului strategic comun", a mai arătat Angel Tîlvăr.

viewscnt
Afla mai multe despre
aim-9x sidewinder block ii
rachete
sua