TOP Oraș românesc, în topul celor mai ieftine destinații din Europa. Cu cine se luptă și când trebuie vizitate

TOP Oraș românesc, în topul celor mai ieftine destinații din Europa. Cu cine se luptă și când trebuie vizitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2022

Printre cele mai economice și indicate 10 orașe europene de vizitat în 2023 este și orașul Brașov, conform celei mai mari reviste de călătorii din lume, Conde Nast Traveler, care a pregătit o listă cu destinații la prețuri accesibile pentru pasionații de călătorii, scrie publicația greacă To Vima.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

„O alternativă mai ieftină decât Bucureștiul (care, în comparație cu standardele europene, este încă incredibil de avantajos), Brașovul este înconjurat de pitoreștii Munți Carpați. O telecabină până în vârful Muntelui Tâmpa costă doar 20 de lei pentru priveliști aeriene ale acoperișurilor de culoare roșie cărămizie.

Valeriu Stoica anunță - PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare CITEȘTE ȘI Valeriu Stoica anunță - PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare

Luați de la taraba din apropiere o delicatesă locală kürtőskalács (o „prăjitură de coș de fum” prăjită la proțap și acoperită cu zahăr) pentru a vă menține nivelul de energie”, este descrierea publicației, potrivit Rador.

Revista britanică subliniază că zborurile spre unele destinații populare din Europa ar putea fi destul ieftine, dar prețurile din acestea s-ar putea dovedi extrem de piperate, cum este cazul Veneției, care este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa când vine vorba de cazare și mâncare.

EXCLUSIV Vânzări globale Dacia: creștere de peste 6% în 2022, pe o piață globală în scădere. Care este cel mai vândut model CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vânzări globale Dacia: creștere de peste 6% în 2022, pe o piață globală în scădere. Care este cel mai vândut model

În Atena, în schimb, recomandată de Conde Nast Traveler drept cea mai accesibilă destinație pentru o vacanță de toamnă în Europa, prețurile au înregistrat o scădere cu 15% în comparație cu 2021.

Lista primelor 10 destinații ieftine pentru 2023 este completată de Lisabona (Portugalia), Klagenfurt (Austria), Kaunas (Lituania), Riga (Letonia), Berat (Albania), Sofia (Bulgaria), Izmir (Turcia), Tbilisi (Georgia).

Atena, Grecia

Barometrul Post Office City Costs Barometer din acest an a clasat capitala istorică a Greciei ca fiind cea mai ieftină locație pentru un city break de toamnă în Europa și a remarcat că prețurile au scăzut cu 15% din 2021. Cazarea în Atena este deosebit de avantajoasă, cu o mulțime de camere mici, de familie și de tip boutique. Potrivit sondajului, două nopți la un hotel de trei stele pentru doi oaspeți costă în medie 89 de lire sterline – dar super-centralul One Three One se află la câțiva pași de piața Monastiraki și ajunge la doar 52 de lire sterline pe noapte, în timp ce oaspeții vor găsi vedere la balconul acropolei la Hotel Adonis, care are o terasă pe acoperiș și costă doar 83 de lire sterline pentru o cameră dublă (mic dejun inclus).

Hoteluri bulgărești îi scot pe refugiații ucraineni, statul a suspendat finanțarea pentru hrană. Ministru bulgar, ieșire nervoasă: Lunile de omenie ajung! CITEȘTE ȘI Hoteluri bulgărești îi scot pe refugiații ucraineni, statul a suspendat finanțarea pentru hrană. Ministru bulgar, ieșire nervoasă: Lunile de omenie ajung!

Lisabona, Portugalia

Mai multe companii aeriene low cost zboară la Lisabona și, deși frumoasa capitală portugheză este cunoscută pentru restaurantele sale premiate, călătorii pot lua masa în oraș cu bani puțini – după Atena, este cel mai ieftin oraș pentru o masă cu trei feluri de mâncare (în medie, în jur de 40 de lire sterline). În deplasare, veți primi restul unei monede de doi euro atunci când cumpărați o cafea sau un pastel de nata obligatoriu de la Pastéis de Belém, o bere costă în jur de 2 euro, iar un card Viva Viagem de 0,50 euro vă poate economisi până la jumătate din prețul călătoriilor cu tramvaiul. Dacă doriți să vă cazați, la Lisabona există o mulțime de Airbnbs cu prețuri rezonabile. Unele dintre cele mai în vogă Airbnbs din oraș, cum ar fi acest apartament drăguț cu balcon privat din Lapa, pot fi preluate pentru aproximativ 50 de lire sterline pe noapte.

Klagenfurt, Austria

Klagenfurt este unul dintre cele mai accesibile orașe austriece de vizitat (prețurile felurilor de mâncare principale sunt în jur de 6 euro; piața fermierilor din Benediktinerplatz este un loc minunat pentru chilipiruri locale), iar așezarea sa spectaculoasă pe malul estic al lacului Wörthersee îl face și unul dintre cele mai pitorești. Luna iunie este cea mai ieftină perioadă pentru a merge, înainte ca mulțimea de vară și înotătorii sălbatici să coboare pe malul apei.

Energocom, compania de stat din Republica Moldova, va procura din nou energie electrică de la Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Energocom, compania de stat din Republica Moldova, va procura din nou energie electrică de la Hidroelectrica

Kaunas, Lituania

Vilnius se află de mult timp în fruntea listelor cu cele mai ieftine locuri de vacanță, dar Kaunas, în vest, este chiar mai puțin costisitoare, iar la începutul acestui an a fost desemnată una dintre cele 2022 Capitale Europene ale Culturii pentru muzica, arta și teatrul său. Festivalul său anual CityTelling găzduiește o mare varietate de spectacole și expoziții care plasează patrimoniul evreiesc al orașului în centrul atenției, iar accesul la majoritatea evenimentelor este gratuit, în timp ce camerele de hotel de patru stele costă doar 60 de euro pe noapte. Pentru cele mai bune priveliști ale orașului baltic, urcați cu funicularul pe dealul Aleksoto, care vă va costa doar câțiva euro. Cel mai bun chilipir din oraș? Spurginė’s spurgos (sau gogoși) de 0,75 euro.

Riga, Letonia

Riga este unul dintre cele mai ieftine orașe din Europa, situându-se pe locul al doilea după Dublin pentru cultură și Atena pentru cazare. Parcurgeți străduțele înguste ale fermecătorului oraș vechi, găsiți samsas de 2 euro pentru prânz în piața centrală acoperită, situată în hangare transformate, ascultați muzică live gratuită în Piața Domului și admirați arhitectura impresionantă, cum ar fi Casa Punctelor Negre (intrare de 6 euro) și Poarta Suedeză medievală. Dar una dintre cele mai subestimate modalități de a vedea Riga este pe apă – închiriați o placă de paddleboard pentru doar 15 euro pe malul râului Daugava.

Berat, Albania

INFOGRAFICE Industria locală de software va înregistra un nou record. UiPath a depășit IBM în România CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Industria locală de software va înregistra un nou record. UiPath a depășit IBM în România

Ca și casele „trulli” din Puglia sau clădirile complet albastre din Chefchaouen, casele otomane albe de neuitat din Berat sunt cu totul unice în existența lor colectivă și în impactul vizual. Camerele simple și tradiționale din interior oferă, de asemenea, o modalitate super accesibilă de a sta aici, deoarece multe dintre ele sunt case de oaspeți sau hoteluri administrate independent, cum ar fi Hotel Vila Aleksandar sau Hotel Mangelemi, ambele în jur de 35 de lire sterline pe noapte. Urcați pe străzile abrupte și pietruite pentru a vedea Castelul Berat din secolul al XIII-lea (intrarea este gratuită) și admirați „orașul cu o mie de ferestre” din vârf.

Sofia, Bulgaria

Nu numai că Bulgaria a preluat conducerea (cot la cot cu Turcia) ca fiind cea mai ieftină destinație generală din Europa în Holiday Money Report 2022, dar țara găzduiește și unele dintre cele mai ieftine stațiuni de schi din lume. Sofia, capitala, se află la puțin peste 10 km de Munții Vitosha, care oferă condiții de iarnă impresionante pentru cei cărora le place zăpada și costă o fracțiune din prețul stațiunilor din Franța sau Italia. Vinul și berile bulgărești sunt renumite ca fiind ieftine, iar centrul Sofiei este cunoscut pentru atmosfera de petrecere plină de energie. Intrarea în cluburi este rareori mai mare de 10 euro, cu DJ live și evenimente nocturne la Maze sau Culture Beat (care are și o terasă de vară excelentă pentru cocktailuri).

Izmir, Turcia

Călătorii în Turcia pot obține un raport calitate-preț foarte bun, în contextul devalorizării lirei turcești. Pe coasta turcească a Mării Egee, Izmir a rezistat creșterilor de prețuri din Istanbul și capcanelor turistice din Ankara, păstrându-și în același timp bazarul Kemeraltı, vechi de 8.500 de ani, și vechea agora romană. Siturile istorice și relicvele arhitecturale coexistă cu cultura cosmopolită și bucătăria tradițională – încercați pide pe chei sau cartofii copți cu garnituri la alegere la Atıștır Café. La o oră de mers în afara orașului se află Efes, un oraș antic construit de greci și care merită un ocol.

Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, avansează noi măsuri de reducere a emisiilor CO2 CITEȘTE ȘI Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, avansează noi măsuri de reducere a emisiilor CO2

Tbilisi, Georgia

În timp ce orașul transcontinental Tbilisi este cel mai scump loc în care se poate trăi în Georgia, după standardele europene este excepțional de accesibil pentru turiști. O cascadă de hoteluri noi s-au deschis în ultimii ani, cum ar fi minunata Guest House Lile, cu camere duble de la 21 de lire sterline pe noapte (dacă rezervați prin booking.com, puteți obține chiar și un transfer gratuit de la aeroport). Gurmanzii ar trebui să rezerve o masă la Barbarestan, un restaurant de familie cu rețete autentice și ingrediente locale, unde puteți mânca pentru aproximativ 40 de lire sterline de persoană – nu este rău pentru un loc care a primit un semn de la echipa din spatele World’s 50 Best Restaurants.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
oras
turisti
ieftin