Amsterdam interzice construirea de noi hoteluri

Amsterdam interzice construirea de noi hoteluri
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2024

Orașul olandez Amsterdam nu va mai permite construirea de noi clădiri hoteliere, ca parte a luptei sale împotriva turismului de masă, a anunțat, miercuri, guvernul local, transmite CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Vrem să facem și să păstrăm orașul locuibil pentru locuitori și vizitatori. Acest lucru înseamnă: fără turism excesiv, fără hoteluri noi și fără mai mult de 20 de milioane de înnoptări în hoteluri de către turiști pe an”, se arată într-un comunicat.

Piața mașinilor electrice noi a scăzut în UE CITEȘTE ȘI Piața mașinilor electrice noi a scăzut în UE

Un nou hotel în Amsterdam poate fi construit doar dacă un alt hotel se închide, dacă numărul de locuri de cazare nu crește și dacă noul hotel va fi mai bun – de exemplu, mai durabil, scrie G4Media.ro.

Cu toate acestea, regula nu se aplică hotelurilor noi care au obținut deja o autorizație.

Orașul a încercat în mod activ să limiteze numărul de turiști, care se ridică la câteva milioane pe an, în principal prin descurajarea turismului sexual și a celui legat de droguri în cartierul roșu.

viewscnt
Afla mai multe despre
amsterdam
turism