Covid-19: China a ridicat carantina obligatorie pentru călătorii din străinătate

Covid-19: China a ridicat carantina obligatorie pentru călătorii din străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2023

China a ridicat carantina obligatorie pentru călătorii din străinătate, punând capăt a trei ani de izolare auto-impusă, chiar dacă se confruntă cu o creștere a cazurilor de Covid-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După trei ani cu unele dintre cele mai draconice restricții din lume, care au afectat economia sa și au sfârșit prin a declanșa proteste în toată țara, luna trecută China a ridicat brusc majoritatea măsurilor de combatere a pandemiei, arată News.ro.

Ultimul act al ridicării acestor măsuri: încheierea duminică a carantinelor stricte în hotelurile în care, din martie 2020, toate persoanele sosite din străinătate erau obligate să stea.

VIDEO Pompierii și paramedicii din Constanța au salvat, după resuscitare, viața unui cățel dintr-un apartament incendiat CITEȘTE ȘI VIDEO Pompierii și paramedicii din Constanța au salvat, după resuscitare, viața unui cățel dintr-un apartament incendiat

Inițial trei săptămâni, durata acestei carantine fusese deja redusă la o săptămână vara trecută, apoi la cinci zile în noiembrie.

Anunțul din decembrie al încheierii carantinei i-a determinat pe chinezi să facă multe planuri de călătorie în străinătate, cu o creștere mare a traficului pe site-urile de rezervări.

Dar perspectiva unui aflux masiv de turiști chinezi a determinat mai multe  țări să impună teste călătorilor din China, unde numărul contaminărilor a explodat de la încetarea bruscă a politicii „zero Covid”.

Tesla reduce prețurile automobilelor în China pentru a doua oară în trei luni CITEȘTE ȘI Tesla reduce prețurile automobilelor în China pentru a doua oară în trei luni

Epidemia ar urma să se agraveze înaintea sărbătorii de Anul Nou Chinezesc de la sfârșitul lunii ianuarie, când se așteaptă ca milioane de oameni să părăsească marile orașe greu afectate pentru a-și vizita rudele adesea în vârstă și vulnerabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
covid
carantina
străini
turiști
intrare
tara