Ministrul Turismului: Cazul Omnia Turism, cea mai mare pagubă în turism după Revoluție. ANAF va face un control

Ministrul Turismului: Cazul Omnia Turism, cea mai mare pagubă în turism după Revoluție. ANAF va face un control
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2017

Cazul Omnia Turism este cea mai mare pagubă în turism de după Revoluție, a anunțat miercuri ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, care a precizat că ANAF va face în perioda următoare un control la agenția de turism.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”Este un caz unic, pentru că s-a întâmplat dintr-o dată”, a spus ministrul Mircea Dobre, într-o conferință de presă, potrivit News.ro.

În acest moment s-a calculat o pierdere totală de 7,4 milioane de euro, bani încasați deja de agenție din vânzarea unui număr de 8.300 de pachete vândute pentru anul 2018, în valoare totală de circa 11,4 milioane de euro.

Airbnb continuă să se extindă și încearcă să lanseze un brand propriu de apartamente, după ce recent a intrat pe zona restaurantelor CITEȘTE ȘI Airbnb continuă să se extindă și încearcă să lanseze un brand propriu de apartamente, după ce recent a intrat pe zona restaurantelor

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, i-a sfătuit pe toți cei care au pachete cumpărate prin Omnia Turism să nu mai plece în acele călătorii, deoarece conturile agenției au fost blocate de bănci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plăți.

Marți, ministrul s-a deplasat la sediul agenției pentru a debloca situatia celor care deja au plecat în vacanță și a descoperit, în urma discuțiilor cu departamentul de vânzări al companiei, că agenția mai avea în conturi numai 30.000 euro.

”Dar conturile erau blocate de către bănci, care s-au autosesizat în urma anunțului sinuciderii patronului”, a adăugat el.

Cel mai mare păgubit este o agenție de turism, care are de recuperat de la Omnia circa 300.000 euro, afirmă ministrul, fără a preciza despre ce companie este vorba.

”Totuși, activitatea companiei trebuie să meargă mai departe, agenția încă funcționează. Situația este destul de gravă în ceea ce privește această companie”, a mai spus Dobre.

Omnia Turism funcționează din anul 1991. Unii mergeau de peste zece ani în excursii cu această agenție, a subliniat ministrul.

Fumatul pe cele mai faimoase plaje din Thailanda, sancționat cu amendă de 3.000 de dolari sau până la un an de închisoare CITEȘTE ȘI Fumatul pe cele mai faimoase plaje din Thailanda, sancționat cu amendă de 3.000 de dolari sau până la un an de închisoare

”Deci din punctul de vedere al moralității și al legalității, agenția de turism funcționa perfect până luni”, a menționat oficialul.

Omnia va avea poliță de despăgubire de numai 50.000 dolari.

În prezent, un număr de 244 de turiști sunt plecați cu Omnia în străinătate, din care circa 158 își plătesc singuri cazarea.

”Turiștii sunt în regulă, nu mai avem reclamații. Toți cetățenii români sunt în siguranță”, a punctate ministrul Mircea Dobre.

Patronul Omnia Turism, George Negru, s-a sinucis luni. Acesta locuia singur și nu avea copii.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul turismului
omnia turism