Norvegia restricționează și mai mult accesul turiștilor ruși

Norvegia restricționează și mai mult accesul turiștilor ruși
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Norvegia va restricționa și mai mult accesul pentru turiștii ruși în contextul războiului declanșat de Kremlin împotriva Ucrainei și va interzice intrarea pe teritoriul său pentru aproape toți cetățenii ruși, a anunțat Ministerul Justiției al acestui stat nordic, informează agenția Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Norvegia, stat membru al NATO și care împarte cu Rusia în regiunea Arctică o frontieră de aproape 200 de kilometri, a impus prima dată restricții pentru vizele turistice ruse în 2022, scrie Agerpres.

Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut CITEȘTE ȘI Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut

„Decizia de a înăspri regulile de intrare este în linie cu abordarea Norvegiei de a sta alături de aliați și de parteneri ca reacție la războiul ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunțat într-un comunicat ministrul norvegian al justiției Emilie Enger Mehl.

Cetățenii ruși care vor să călătorească în scop turistic și care întreprind călătorii în scopuri neesențiale vor fi respinși la frontiera externă a Norvegiei. Excepție vor constitui astfel de cazuri precum vizitele la rudele apropiate care locuiesc în Norvegia, a precizat ministerul norvegian.

Noua politică va intra în vigoare de la 29 mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
norvegia